čtvrtek 7. ledna 2016

Mezi Břežany, Čejkovicemi a Mackovicemi bylo na Tři krále živo

Poškozený linkový autobus BDS
Ani svátek Tří králů nezabránil několika řidičům v porušování dopravních předpisů a z toho plynoucích problémů. V hledáčku policie uvízl řidič mazdy, který ohrožoval silniční provoz příliš rychlou jízdou přes obec Břežany i na silnici Břežany - Mackovice, a zatím uniká jeden z účastníků kolize autobusu BDS a nákladního vozidla na silnici Čejkovice - Břežany.


Linkový autobus měl kolizi s protijedoucím nákladním autem, jehož řidič však nezastavil a pokračoval v další jízdě. K bočnímu střetu došlo ve středu před šestou hodinou ranní na silnici mezi obcemi Čejkovice a Břežany. Podle prvotního šetření vjel zatím neznámý řidič částěčně do protisměrného jízdního pruhu a tam levým bočním zpětným zrcátkem zachytil o autobus. Vozidlu hromadné přepravy osob tím poškodil boční zpětné zrcátko i okno řidiče. Způsobená škoda je asi deset tisíc korun. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Uvnitř v tu dobu cestovaly dvě osoby. Dechová zkouška řidiče autobusu byla negativní. Po druhém účástníkovi dopravní nehody pátráme.  

Během chvilky výrazně překročil rychlost jízdy v obci i mimo obec. Takového řidiče jsme přistihli včera o půl druhé odpoledne. Jedná se o čtyřicetiletého muže z Brna, který řídil osobní vozidlo Mazda. V obci Břežany jsme u něho naměřili 85 km/h a na silnici mezi obcemi Břežany a Mackovice pak pokračoval rychlostí 133 km/h. Vzhledem k tomu, že se takového dopravního přestupku dopustil v průběhu dvanácti uplynulých měsíců opakovaně, nebylo možné toto protiprávní jednání vyřešit na místě. Vše oznámíme k projednání u přestupkové komise. Vedle vysoké pokuty a zápisu trestných bodů v evidenční kartě řidiče musí počítat i se zákazem činnosti na dobu až šesti měsíců. 

Zprávy o těchto událostech podala por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 7. ledna 2016


Žádné komentáře:

Okomentovat