pátek 1. ledna 2016

Novoroční vycházka do nádherné božické přírody(dopl.3.1.)

Jedna z věcí, jejichž krásu si možná ani všichni neuvědomujete, je nádherná a rozmanitá božická příroda. Občas nezaškodí, když si uděláte čas a nějakou hodinku se vypravíte ven. Ani letos jsme neporušili novoroční tradici a vyrazili jsme.


Určitě bez nápovědy poznáte, kam letos vedly naše první kroky. Prostředí Božického rybníka je v současné době udržované a upravené a je na první pohled patrné, že se o něj božičtí rybáři poctivě starají. Taky jejich pravidelné kontroly jsou zárukou toho, že zde nenarazíte ani na rybáře bez povolenky, ani na vandaly. A když tak fotopasti určitě pomůžou též ....
Potkali jsme dva z členů rybářského spolku, kteří byli zkusit svoje štěstí na pstruha. Možná byli i úspěšní, od volantu zdravili s úsměvem!
Jestli ještě víc zamrzne, vypravíme se sem ještě jednou, ale vycházku protáhneme až do prostoru Protrženého rybníka. I tak bylo příjemné vidět na Nový rok na hladině Božického rybníka led, byť byl tenký!

P.S. A určitě nám u rybníka bylo líp než na nějaké silvestrovské taškařici. To by nás možná i hlava bolela ...

P.S.S. Naše čtenářka poslal aktuální snímky z Božického rybníka a připsala k nim: Byli jsme dnes na procházce u rybníka a došli jsme k Protrženému rybníku.  Posílám dvě fotky.  Bylo tam krásně.  Zamrznuto a bílo.

Přidal jsem je na konec této fotogalerie.(lan)












Žádné komentáře:

Okomentovat