čtvrtek 9. srpna 2018

Na kus řeči s panem Lubošem

Pamětníci si vzpomenou, ostatní to proletí jako běžnou informaci. U "kulatého stolu" jsme dneska poseděli s jedním bývalým božickým občanem a bylo to posezení velmi srdečné. Jak když se potkají staří známí.


Pan Luboš, syn známého božického dentisty, odešel po ruské invazi 21. 8.1968 z tehdejšího Československa do svobodného světa. Zakotvil v Německu, byť jeho současná manželka je z Brazílie a jeho dvě děti (dcera a syn) se pohybují tam i tam.
Jedna věc je jistá. Kdo žil ve svobodném světě a nemusel dnes a denně řešit, co se stane, když nepůjde na tu a tu schůzi, když nepůjde na tu a tu brigádu, když nepůjde tam a tam ...., tak se vůbec nic nestane. Na těch lidech vidíte, že řeší běžné denní starosti, že nejsou stresovaní a že si různé věci můžou dovolit. Byla to jejich volba a její plody nyní sklízejí. Tak jako my sklízíme plody naší volby.

                      (lan)



2 komentáře:

  1. Proč není sděleno jeho jméno? Já si pamatuji pouze jednoho dentisty dr. Kocourka, ke kterému jsme v té době, jak je no,chodili s bolavými zuby a pokud si pamatuji, tak měl syna, který byl v našem věku a hlavně kamarádil s mým spolužákem z ekonomky.Tak by to mohl být on. Možná se mýlím, vše je možné. (me)

    OdpovědětVymazat