čtvrtek 2. srpna 2018

Varování před domovními zloději

Již několik dní upozorňuje znojemská policie na další nebezpečné protiprávní jednání, k němuž dochází také na Znojemsku. Námět nám poslala pozorná čtenářka blogu ProBožice. Díky.


Policie České republiky informuje a upozorňuje občany:
V těchto dnech jsme přijali několik oznámení o krádežích v rodinných domech na vesnicích v našem regionu. Všechny probíhají podle stejného scénáře. Do obce přijede plně obsazené osobní vozidlo. Skupinka troufalých zlodějů pak zkouší brát za kliky domů a drze vchází dovnitř. Jestliže jsou přistiženi domácími, pohotově se vymlouvají. Pokud mají alespoň chvíli k hledání, většinou se jim podaří zkušeně najít peníze nebo šperky. Se svým úlovkem míří k autu, kde na ně čeká řidič, a ze vsi mizí. Varujeme tímto občany a nabádáme je k větší obezřetnosti. Nenechávejte klíče od domů ukryté pod rohožkami, na parapetech nebo v květináčích. Tyto úkryty většinou skupinka zkušených zlodějů rychle odhalí. Pokud jste doma, vchodové dveře i vstupní vrata do dvorů a průjezdů zamykejte. Zároveň občany žádáme o spolupráci. Jestliže se ve vaší obci objeví podezřelé vozidlo nebo vás tyto osoby dokonce navštíví, ihned volejte linku 158. Okamžitě na místo vyšleme nejbližší volnou hlídku a ta vše prověří. Poznačte si registrační značku vozu a snažte si zapamatovati podobu a zajímavosti k popisu osob.
Žádná policie na světě se neobejde bez spolupráce všímavých a ochotných osob, kterým není protiprávní jednání jiných spoluobčanů lhostejné.
Děkujeme za spolupráci.
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
tisková mluvčí - územní odbor Znojmo

1 komentář:

  1. Praktický lékař MUDr. Olejník oznamuje, že ve dnech 6. – 10. 8. 2018 nebude ordinovat. Plánované odběry budou provedeny. V případě akutních potíží zastupuje ordinace MUDr. Přinosila v Dyjákovicích.

    OdpovědětVymazat