pondělí 28. května 2018

Fotbal: Zasloužená dělba bodů. Góly ve fotografii (akt.)

Bojar to napálil .... 2:2
Pořadatelé v Práčích mohli být včera spokojení. S dělbou bodů asi moc ne, ale s návštěvností nepochybně. Nájezd diváků byl více než slušný. A bylo to drama větší než v sobotu v Kijevě. Nůžky Garetha Balea jsme sice neviděli, ale nefalšovanou radost našeho Bojara po vstřelení vyrovnávacího gólu, to nemělo chybu! Snad jen jinak výbornému sudímu Novákovi se to nelíbilo a Bojara ocenil žlutou kartou.
OP: Práče A - Božice A 2:2 (0:0). Naše branky dali Zdeněk Chrenovský a Robert Lysák.


Oba týmy nastupovaly s vědomím důležitosti zápasu a ta velká míra zodpovědnosti jim svazovala ruce, nohy i hlavy. Domácí s celou eskadrou nedávných hráčů Tasovic, sice bez Romana Kosece (omilostněný, ale pracovně zaneprázdněný), zato s velmi silnou početnou lavičkou přečkali zahřívací úvod a pak nebezpečnými rychlými výpady ohrožovali našeho Čába v brance.
Bolestivý kontakt Čudla se soupeřem již v 7´ ovlivnil Čudlův pohyb, ale statečně pokračoval ve hře až do střídání v 61´ (Prochy). Naši přemotivovanost a nervozitu krotil sudí žlutými kartami, kterých jsme tentokrát nachytali nebývale, plných šest kousků!
Naše sestava:

Gólu jsme se v první půli nedočkali, ale několik napínavých momentů tam bylo. Nejvíc kolem 24´, kdy jsme po faulu na Zlatana kopali přímák z dobré vzdálenosti a Jurův míč se snažil dostat do brány Zdenál hlavou. Výborný gološ míč vypíchl na roh a z rychlého protiútoku zachraňoval Kaka po své chybě na poslední chvíli... Tradičním objektem zájmu soupeře byl Lovec, sudí mu však pískl jenom jasné fauly, kdežto hru do těla nechával bez odezvy... Dlouho se nám nedařilo založit pořádný útok. Zadek rozehrával dlouhé balóny, které však končily na kopačkách domácích. Jako bychom nevěděli, jak na ně ... Viděli jsme hodně faulů na obou stranách (víc faulovali domácí), byla to nervózní bitva v úmorném vedru. Něco z toho bude na fotografiích. I domácí měli v 32´  šanci, když se jim podařilo přečíslit naši obranu (my diváci jsme reklamovali ofsajd), ale Čábo byl výborný!
Fotbalově i gólově byl daleko zajímavější druhý poločas. Z našich po pohovoru v kabině spadla deka, domácí velice dobře plynule střídali a jejich rychlé čerstvé síly se dokonce úspěšně pokusily o zvrat utkání. Ale podívejme se na to pěkně popřádku.
Živou vodou politý Luke zabojoval už v 46´a ve 49´ jsme měli skutečnou první gólovku. Luke poslal do malého vápna Lovcovi a ten minul na čáře! Bylo to rychlé a kontaktní, ale byla to naše výborná akce a šance na gól. Cítili jsme, že to půjde. Ale pozor: jen jsme zvolnili a už to hořelo před naší brankou (52´). Emoce domácích hráčů i diváků budila nastřelená Jurova ruka v 54´, ale sudí situaci posoudil správně. Naše chvíle přišla v 56´. Další z našich pěkných útočných akcí po linii Jura - Čudl - Zdenál - Luke skončil faulem. VPK z 20 m poslal Jura do ohně a pohotový Zdenál otevřel účet dnešního zápasu. Ujali jsme se zaslouženého vedení 0:1. Domácí to těžko nesli a až do vyrovnání svítila na ukazateli skore na naší straně 0!!!
Výpady Práčí byly po střídáních nebezpečnější a nebezpečnější, u nás přišli do hry Prochy (místo Čudla) a Bojar (místo Honzy Sz.). Brejky byly na obou stranách, ten v 71´ jsme špatně vyhodnotili a Brunovu ruku ve vápně poslal HR Novák na značku pokutového kopu. Zkušený práčský exekutor penalt Lukáš Bernát srovnal stav zápasu v 72´ na 1:1.
A pak už se hrál fotbal na ostří nože! takto jsem si udělal poznámky:
76´- výborná akce - Jura před brankou - gólovka. Škoda!
78´- Klouda perfektně - výborně Čábo! Střídá Lovec - zraněné rameno - Martin Vrba
79´- Peťa dobře Bojarovi - měl to napálit bodlem! Roh
80´- v hlavní roli Luke - napálil gólmana
82´- Bruno zahrál na roh - a znova roh
83´- Práče natřikrát - 2:1!!! Šance nedáme, blbý góly dostaneme!
85´- faul na Zlatana - totálně jsme to otevřeli - Vojta a Kamil zachránili - faul na Kamila před "16"
88´- poslední šance? - VPK kope Džamp
90´- nastavuje se
92´- dáváme gól na 2:2 - Bojar to napálil  - viz foto. Radoval se neskutečně, i když věděl, co bude následovat. A radost měl i v kabině!!! :-))))))))))))))

Přes občasné běžné výměny názorů na situace na hřišti panovala v práčském areálu výborná přátelská atmosféra, stejně výborné bylo uzené cigáro nebo klobása a nakonec i dělba bodů byla vnímaná jako spravedlivá. Budu se opakovat, ale když zápas píská "pan rozhodčí", který má výborný cit pro hru, tak se i občasné sporné momenty vnímají jinak.
My jsme opět prokázali, že fotbal hrát umíme a dneska jsme přidali i závěrečný finiš, který nám v řadě zápasu chyběl. Jinak bychom se netrápili na chvostu tabulky....
V sobotu máme doma oblekovické FK Znojmo B a nepochybně nastoupíme v podobné sestavě jako v posledních zápasech. Tentokrát i s Karlíkem ve středu zálohy. Tak nezapomeňte přijít povzbudit naše kluky! Stojí to za to.
        (lan)

Druhá půlka v brankové fotografii:
Začal to přímákem Luke - dokončil Zdenál - vedeme 0:1!!! To bylo radosti jak na Starém bělidle, když babička přijela...:-)
Penalta byla hodně přísná - je srovnáno 1:1
Zlatan to poslal po zemi místo vysokého odkopu - trma vrma byla krátká a pro nás nešťastná - domácí najednou vedli 2:1, ani nevěděli jak........
Flintu do žita jsme nehodili. Vlajku na zteč vedl Jura, výborně mu sekundoval Lukáš a konečně nám ukázal i Vrbič, že v něm fotbalista je. Zasekl, rozhlédl, poslal Zdenálovi, ten posunul Bojarovi - a bylo srovnáno. 2:2 odpovídá průběhu hry a dělba bodů je spravedlivá, i když pro oba týmy ještě nic neřeší... Ten okres je letos zamotaný a klid mají jen ti, co mají 34 bodů a více. Zbytek čeká na další kolo. To už výrazně napoví....










































1 komentář:

  1. Božice mají hoooodně dobrej potenciál uhrát dvě soutěže současně!! Borci udržme okres!

    OdpovědětVymazat