úterý 16. dubna 2019

Božické studentky s Erasmem v Estonsku

Peťa s Katkou ...
Na stránkách pondělního vydání regionálního týdeníku Znojemsko jsem narazil na zpravodajský článek pěti studentů ze znojemské Přímky. Dvě z autorek jsou z Božic, a tak mi to nedalo, abych se s příspěvkem seznámil podrobněji.


Petra Melichová a Kateřina Jandásková společně s trojicí kluků pobývaly během března na třítýdenní  stáži v estonském Tartu v rámci vzdělávacího programu Evropské unie Erasmus a na školním webu a posléze na stránkách Znojemska se o své zkušenosti a zážitky podělily i s ostatními.
Stáž měla jak svou odbornou a vzdělávací část, tak i tu oddechovou a poznávací. Katka s Peťou tak třeba připravovaly kávu, vyzkoušely si flambování a také housekeeping. I já se musel nechat poučit, že se jedná o práci na recepci. Dorozumívacím jazykem byla angličtina a tak si všichni pochvalovali, že se v ní díky stáži velmi zdokonalili.
Volné chvíle a víkendy věnovali znojemští studenti poznávání města Tartu a jeho zákoutí, což byla třeba restaurace Gunpowder Cellar s nejvyšším stropem na světě, nebo obrácený dům Tagurpidi Maja. Jeden víkend věnovali i návštěvě hlavního estonského města Tallinnu a podívali se nejen do chrámu Alexandra Něvského, ale i do tallinnského přístavu.
Skvělý zážitek určitě přispěl i k budoucí praxi našich studentek a posílil jejich sebedůvěru, znalosti a dovednosti. I takové možnosti nabízí dnešním mladým lidem z Česka Evropská unie. Mysleme na to při volbách do Evropského parlamentu koncem letošního května a k těmto volbám pojďme.

                          (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat