sobota 6. dubna 2019

Fotbal. Zápasu by slušela remíza (report + foto)

Taky jedno naše včerejší nej...
nekompromisní výběrčí daní :-)
 Zápas měl několik nej a jediné, co se nepovedlo, byla výsledná remíza. Ocenil bych největší návštěvu na našem domácím zápase za poslední léta, top zajištění občerstvení (před děvčaty smekám, určitě nejen já) a výborného hlavního arbitra Aleše Richtera.
III. A tř.: Božice A - Micmanice 1:2 (1:1). Náš gól dal z penalty David Švejdík.


"Dneska se vám o utkání bude asi blbě psát," konstatoval po skončení dramatu náš hlavní pořadatel. Má pravdu ten hoch! Píše se blbě, když víte, že soupeř má silný, početný ambiciózní kádr a neskutečné množství fanoušků a fanynek, když víte, že i přes chybějící opory (Adam, Karlík, Evžen...) jsme sahali po zaslouženém bodu, když víte, že moc neumíme hrát v početní převaze a když nevíte, jestli náš neuznaný vyrovnávací gól byl skutečně z tak viditelného ofsajdu, jak signalizoval AR, nebo ne! Právě ta neuznaná vyrovnávací branka v 75´ nás zlomila. Pocit hořkosti se rozlil v tělech našich hráčů a už se nevyburcovali k dalšímu důraznému závěrečnému ataku. Zifčáci a spol. hráli takticky perfektně, stejně tak jejich známý zkušený gólman to jistil vzadu.

Truchlit nebudeme, na hřišti jsme odevzdali současné maximum a neodvážil bych dneska cokoliv nějak moc komentovat pohledem z ochozu. Snad jenom zraněný Žap měl být vystřídán dřív. Jeho nástupce Soukič byl fotbalově vyhládlý a naši hru nepochybně oživil. Věřím, že příště už bude v našem kádru od začátku.

     Nastoupili jsme v sestavě: Michal Hrubý - Pavel Michalovič, Kamil Kalina, Roman Šob - David Švejdík - Lukáš Hrobár, Michal Jareš, Zdeněk Chrenovský, Jan Kudlička - Pavel Ležák, Jan Szabó. Na lavbičce: Lukáš Soukup, Jiří Pavelčík a Luboš Šenkeřík.

Hned po úvodním hvizdu jsme rychle zaútočili, Lopík bez přípravy vyslal střelu na gólmana - a to bylo nadlouho z naší strany všechno. Byli jsme zbytečně nervózní a naše hra neměla patřičný říz. Probudila nás až vedoucí branka Jiřího Zifčáka v 10´! Byla po rychlé kombinaci a my jsme se nestačili divit gólové střele k tyči! Stav 0:1 vydržel až do 22´, kdy se prodral do vápna důrazný Čudl a byl zastaven nedovoleným zákrokem. Žapík nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Bylo vyrovnáno 1:1 a hra v té době získala na kvalitě. Více šancí, více rohů a řadu nebezpečných situací jsme bohužel viděli před naší bránou.hrálo se hodně do těla, řada osobních soubojů končila faulem. Hlavní sudí Richter si však zjednal rázně pořádek, udělil řadu žlutých karet na obě strany a první půlku nemusel nastavovat ani o vteřinu. V závěru poločasu se chytl i Honza Sz. a tak se staly i naše útoky nebezpečnějšími a častějšími.
Do druhé půlky vlítli razantněji hosté a gólovku Zifčáka vychytal pozorný Pumpido. trošku víc jsme v obraně přitvrdili (při jednom takovém zákroku se zranil Žap), hostující hráč Kala reagoval neadekvátně slovně vůči sudímu a ani se nenadál a po druhé žluté musel v 52´ předčasně do sprch. Nám však tradičně početní převaha nesedí. Hosté se zatáhli a vyráželi k rychlým brejkům. Vidět byli oba Zifčáci i další hráči. V 62´ nahradil Žapa Soukič, ale než jsme stačili přeskupit mančaft, udělali jsme podobnou chybu jako při prvním gólu, nějak jsme zkameněli a pohotový hráč Moravec nás znovu rozesmutnil a poslal hosty do vedení 1:2. Na několik minut jsme zůstali pod tlakem, ale hbitý Soukič naše řady rozhýbal, do tlaku jsme se dostali my, kopali jsme několik rohů, škoda že nikdo netečoval Romanem vypálený přízemní přímák z 68´! Stačilo před čárou jenom nastavit nohu... a vše jsme korunovali gólem Lopíka v 75´, který však nebyl díky signalizaci pomezního uznán. Pro fotbal i pro nás to byla velká škoda. Náš důraznější závěrečný tlak už nepřišel, i když kluci bojovali a Lopíkovi v 88´ scházel krok, dva ...

Sportovně musíme uznat, že současné Micmanice jsou v laufu, mají široký silný a vyrovnaný kádr, z něhož vyčnívají zkušení hráči, hrávající v minulosti krajské i vyšší soutěže, dokonce i 2. ligu za 1. SC Znojmo.
My se nemusíme se náš výkon vůbec stydět, kluci nechávají na hřišti vše, co v nich je. je potřeba dál bojovat, protože nás loňská zkušenost učí, že se o všem rozhoduje, až po skončení všech soutěží.
         (lan)





































































1 komentář:

  1. Podle mého pohledu byl nejlepší na hřišti hlavní rozhodči, těžke utkání zvládl velice profesialne a opět jsem se přesvědčil, že je to top rozhodčí na okrese. Karel Hála, fanoušek z Božic.

    OdpovědětVymazat