pátek 19. dubna 2019

Božičtí hasiči hasili dětský bunkr i les (dopl. foto)

Zásah v Práčích
Během týdne vyjížděli členové zásahové jednotky SDH Božice ke dvěma požárům. Nejdříve minulý pátek k hořícímu objektu v Práčích a v pondělí pak ke stoupajícímu dýmu z lesa u Borotic.



V pátek 12. dubna o půl osmé večer vyjížděli božičtí hasiči k hlášenému požáru nízké budovy v Práčích. Místem zásahu byl bývalý vinný sklep v lesíku z Práčí na Hodonice, který se časem proměnil v dětský bunkr. Jak k požáru došlo je předmětem policejního šetření, hasiči objekt uhasili velmi rychle dvěma vysokotlakými proudy a přetlakovým ventilem. Kromě božické zásahové jednotky se akce zúčastnili dobrovolní hasiči z Prosiměřic a profesionálové ze Znojma. I přes zdržení kvůli současné objížďce z Borotic na Lechovice se naši hasiči zapojili do akce a doplňovali vodu do dvou CAS. nebezpečí přeskočení jiskry ze sklepa na les bylo veliké ...

Hned v pondělí 15. dubna večer vyjížděli naši hasiči znovu, tentokrát k hořícímu lesu mezi Boroticemi a Lechovicemi. Požár nahlásila paní, která viděla stoupající bílý dým z lesa. K zásahu se jelo přes nový most nad budovaným obchvatem. Během hodinky byl požár likvidován. Na zásahu se podíleli i SDH Borotice, Prosiměřice, Suchohrdly u Znojma a profíci ze Znojma i z Hrušovan.

Informace čerpány z https://www.facebook.com/sdhbozice/ (i foto) a http://www.firebrno.cz

Další foto ze zásahu poslal Petr B. Dík.





                (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat