Degustace proběhla v pátek 12. dubna a hodnoceno bylo 296 vzorků. Degustaci řídil předseda DBV Jan Kašpárek. Sedm tříčlenných hodnotících komisí vybíralo podle odrůd: 1) Ryzlink vlašský a Tramín červený, 2) Veltlínské zelené, Muškát Ottonel a Rulandské bílé, 3) Ryzlink rýnský, Muškát Moravský, Rulandské šedé a Kerner, 4) Pálava a Chardonnay, 5) Rosé, Muller Thurgau a Hibernal, 6) Sauvignon, směs bílá, Irsay Oliver a Sylvánské zelené a 7) Zweigeltrebe, Frankovka, směs červená, Svatovavřinecké, Blauburger, André, Cabernet Moravia, Dornfelder, Rulandské modré a Modrý portugal.
Nejpočetněji byly zastoupeny oba ryzlinky, veltlín a roséčko. Tak by to v naší vinařské oblasti asi mělo být.
Své vzorky nabídli vinaři z Božic, Borotic, Břežan, Hrušovan n. Jev., Hrádku, Mackovic, Lechovic, Křídlůvek, Tasovic, Hodonic, Hodonic, Hnanic, Miroslavi, Mor. Krumlova, Práčí, Veselky, Valtic a Mollandsu (Rakousko).
Na Timeline je několik fotografií z akce.
(lan)
Na stránkách pořadatelů a spolupořadatelů pořád žádná fotografie z koštu není, koho jsem oslovil, tak na koštu nebyl ...
OdpovědětVymazat