neděle 14. dubna 2019

Fotbal: V Příměticích v pohodě

Velký bojovník Honza Sz. nechal
dnes v Příměticích vše... doufám, že ne
peněženku nebo mobil!!! :-)
Nedělní dopoledne v Příměticích bylo chladném počasí velmi, velmi hřejivé. Naše Áčko vběhlo na zelený pažit přímětického hřiště svěží a v dobré náladě a postupně svůj velmi dobrý výkon korunovalo i brankami.
III.A tř.: Přímětice B - Božice A 2:5 (0:1). Naše branky dali: 2x Pavel Ležák, po jedné Michal Jareš, Kamil Kalina (pen.) a Lukáš Hrobár.



Domácí kopali na začátku dva rohy, ale to pak bylo na delší dobu vše. My jsme první roh kopali v 5´ a hned z toho byl závar před domácí brankou. Když pak spolehlivý Pumpido vychytal v 10´ dobrou šanci domácích, byl čas ukázat, co umíme. Lukáš míč potáhl po křídle, dobře zacentroval a Míša Jareš ho bezpečně uklidil poprvé za záda domácího gólmana. Stav 0:1 vydržel až do konce první půlky.
My jsme pokračovali v rychlé kombinační hře, kterou dirigoval Jura s Michalem ze středu zálohy a jistil Zdenál a KaKáčkem na stoperu. Nejpohlednějším momentem byla krásná individuální akce Čudla v 27´. Zakončil ji střelou, kterou gološ zneškodnil.
I druhá půlka začala svižně, nahoru dolu na obou stranách, ale brzy jsme byli viditelně lepší my. V 54´ se blýskl prací s míčem Míša a Lopéz míč pohotově umístil na 0:2. Hráli jsme velmi aktivně, vidět byl důrazný Honza Sz. i Lukáš H. Právě Lukáš kopal v 65´ roh, centrovaný míč lízl Lopík hlavou - a bylo to 0:3.  V 67´ přišel do hry Soukič místo lehce kulhajícího Romana a v 69´ jsme navýšili skóre na 0:4. Po faulu na Honzu Sz. ukázal velmi dobrý sudí Novák na značku pokutového kopu. Ten proměnil KaKa.
V 71´ jsme však špatně vykryli prostor ve vápně - snad jediný moment, kdy jsme vzpomněli na Žapíka, který dnes pro zranění nehrál - a domácí snížili na 1:4. Vzápětí mohl Lopík završit svůj dnešní střelecký apetit hattrikem, ale míč poslal jenom do gološe. Hezkou dívatelnou hru našich potvrdila další pěkná akce, na jejímž konci byl Lukáš a tvrdou ranou vybojoval roh. Do hry přišel Ludwa za Lopíka a v závěru Kašpec střídal Honzu Sz, kterého dneska jistě bolely nejen nohy, ale i hlava po zásahu míčem.
Svěží Soukič udělal v 86´ moc pěknou akci a jím připravený míč napálil Lukáš H. popáté do domácí brány. Stav 1:5  dlouho nevydržel, protože jsme trošku zaspali, a domácí Koc podruhé snižoval, tentokrát na konečných 2:5. Říká náš gólman, že branka jde na jeho vrub....
Zápas se dohrál v klidu a pohodě a my jsme ukázali, jak budeme ve zbytku sezony hrát. Uvolněně a zodpovědně. Každý plný bodový zisk se v konečném účtování počítá.

Příští týden jedeme v neděli 21.4.2019 do Šatova. Šatov B odešel po první půlce z hřiště v Micmanicích. Za stavu 8:0 se hráči necítili dobře.

Čelo tabulky III.A tř. je následující:


















































3 komentáře:

  1. Jsem pyšnej na všechny kluky, kteří nastupují za Božice, proti sebelepsimu mužstvu a vždy dovedou maximum svých schopností! Proto jsme konkurenceschopnosti téměř komukoliv...
    Kluci díky 👍

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes zápas super, hlavně Michal a Sabič. Mrzí mě když jsu chváleni kteří si to moc nezaslouží.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, kdo takto anonymně reaguje? Ale v kolektivním sportu mnohdy přispěje k dobrému výkonu týmu i třeba slabší hráč(např.ostatní se za něj více snaží apod.) . Ovšem to je pro některé těžké chápat... Tady se snaží všichni odevzdat co umí a můžou!

    OdpovědětVymazat