neděle 28. dubna 2019

Fotbal: Potřebný vítězný gól jsme dali

Vrbič se raduje: rozhodl o
našem vítězství...
Naši fanoušci se dneska nechali dost slyšet, nakonec jsme si mohli i vítězně zabouřit. Hrající trenér Jura přišel skoro o hlas a na naše nervy bylo dneska taky pěkně zabrnkáno. Ale platí ono okřídlené: Konec dobrý, všechno dobré. Všechny tři naše branky byly zblízka a byly jasné.
III.A tř.: Božice A - Štítary 3:2 (1:2). Na 1:2 snižoval Sabič v 45´, tentýž hráč vyrovnával na 2:2 a vítězný gól dal v 87´ Vrbič.

Shodli jsme se po utkání, v němž nám chyběla řada hráčů základní jedenáctky (Čudl, Karlík, Pavel a Soukič), že jsme si vítězství nejen zasloužili, ale především těžce vybojovali. Celou první půlku jsme se trápili, protože jsme hodně chtěli a ta přemotivovanost byla zároveň naší brzdou.
Ve stěžejním zápase s Micmanicemi rozhodl o nepříznivém výsledku nám neuznaný vyrovnávací gól, který byl neuznaný na základě zdviženého praporku delegovaného asistenta rozhodčího. Dneska proti Štítarům jsme první gól dostali z penalty, jejíž nařízení bylo víc než přitažené za vlasy. Ještěže se se střeleckou formou potkal v posledních zápasech Sabič, protože obě jeho branky byly pohotové a pohledné! Naším jarním žolíkem pak je Vrbič, jehož "hlavu bychom dneska měli hladit", jak pravil přítomný fanoušek Karel. Fotbalisti a jejich fanynky měli tentokrát radost až do rána. Na grilu.

Naše sestava: Michal Hrubý - David Švejdík, Kamil Kalina, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský (K) - Lukáš Hrobár, Jiří Pavelčík, Michal Jareš, Luboš Šenkeřík - Jan Szabó, Pavel Ležák. Na lavičce: Jiří Škrabal, Martin Vrba, Petr Procházka a Petr Krátký.

Hlavní rozhodčí: Michal Ďurko

Celou první půlku jsme se trápili, ale flintu do žita jsme nehodili. I když se nám nedařilo tak, jak jsme si přáli, přihrávky neměli oči, v soubojích o míč jsme soupeře nepřehrávali a taky jsme v některých případech šli do soubojů tvrději než bylo třeba, hráli jsme s nasazením a i přes nepříznivý vývoj zápasu jsme bojovali až do závěrečného hvizdu. A to se nám vyplatilo jak gólem do šatny, což znamenalo obrat v zápase, tak i vítězným gólem v závěru utkání. Vítězství jsme dneska vydřeli.

Do druhé půlky jsme vběhli mnohem aktivněji a přesněji a už ve 47´ Sabič vyrovnal. Štítarský gološ byl jasnou hvězdou hostů a už věřím tomu, že s jeho pomocí a řadou šikovných dorostenců nastupujících v krajské soutěži se minulý týden nečekaně vypořádali s vedoucími Micmanicemi. A věřili si i dneska proti nám. "Minule Micmanice, dneska Božice, to je stejné, ty uděláme," znělo od štítarského zábradlí. A bohužel se jim to dlouho dařilo. My jsme sice rychle na začátku druhé půlky vyrovnali, ale pak nám štítarský brankář Machát všechny míče vyboxoval! A občas nemusel ani to, protože naše muška, i ze standardek, byla vychýlená.

Úvodní čtvrthodina byla vyrovnaná, bylo tam trošku více faulů a vše vyvrcholilo v 17´ sporným momentem kolem našeho vápna. Sudí ale ukázal na penaltu - a tu štítarský hráč č. 15 proměnil. Hosté své překvapivé vedení 0:1 nečekaně navýšili ve 42´ na 0:2 Molíkem. Bylo to v časech, kdy už jsme měli iniciativu na svých kopačkách.... Inkasovaný gól nás však neskutečně nakopl a důrazný Honza Sz. snížil v 45´ na 1:2.
Ve 47´ jsme vybojovali roh a Honza Sz. srovnal na 2:2. Chvíli na to jsme úlevně vydechli - uff - to když Pumpido musel míč lapit nadvakrát. Hru jsme otevřeli, zatlačili soupeře na jeho půlku, kopali řadu standardek včetně rohů. Ojedinělé brejky hostů však byly taky nebezpečné, nejvíc hráče č. 10 v 56´. V 60´ šel na hřiště Čopek místo Ludwy. Za "A" tým na jaře ještě nehrál a tak jsme se hlavně báli, aby nepřišel k nějakému zranění. Vše přečkal ve zdraví a nakonec stál u akce, z níž dal Vrbič v 87´ hlavou náš vítězný gól. Stav 3:2  jsme už udrželi a poděkování našich hráčů jsme odměnili potleskem a hlasitým skandováním. Dneska si to kluci odmakali a poděkování bylo zasloužené.

                 (lan)






















































2 komentáře:

  1. Zdravím do Božic, borci perfektní komentář a fotky. Pouze bych doplnil, že jsme hráli od 70 minuty bez vyloučeného hráče, jehož přísné vyloučení je také diskutabilní a velice ovlivnilo výsledek zápasu.
    Šimka, Štítary

    OdpovědětVymazat
  2. Štítarský brankář byl vynikající. :). Velká poklona. nd

    OdpovědětVymazat