čtvrtek 4. dubna 2019

Kde je dopravní zrcadlo?

Kde je dopravní zrcadlo u kapličky\?
Tak jsem dneska rozvážel plakátky na sobotní super důležité fotbalové utkání Božice A - Micmanice, a i proto jsem je vezl i na vývěsní tabuli na Kolonce. Při zpáteční cestě jsem se odvážil projet kolem bývalých Furišových - a nestačil jsem svého rozhodnutí litovat.



Bývalé Furišovo je obloženo tolika vozidly, že projet bezpečně tímto územím vyžaduje notnou dávku adrenalinu a odvahy!!! Vůbec nezávidím těm, kteří zde bydlí a jsou nuceni tudy přeci jenom občas projíždět.
Druhý šok mě čekal na výjezdu z "Prelátovy ulice". Ani po několika měsících od dopravní nehody zde obec Božice nenechala instalovat silniční zrcadlo, když to původní se stalo obětí dopravní nehody! Výjezd z Prelátovy ulice na hlavní "Brněnskou" je "vošajstlich" (= nebezpečný)!!!
 Tento blog upozorňoval řadu let na chybějící zrcadlo a když jsme se konečně dočkali, tak bohužel přišlo zrcadlo velice záhy o život. To však v  žádném případě nemá znamenat, že se tam obratem nevrátí. Nechápeme, kde se stala chyba? Finance v tom zcela určitě nejsou ....

Na chybějící zrcadlo mě upozornili občané, kteří tudy vyjíždějí.

            (lan)

7 komentářů:

  1. Zbytečnost, která jen hyzdí okolí kapličky. Ještě, že bylo uraženo.
    Hrozný. Když se konečně dala elektrika do země, zmizela spleť drátů, tak zase všude samá značka a zrcadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím, že hyzdí historickou náves obce souhlasím, ale je zde nezbytností!!!! Zkoušel jste z Prelátovy ulice někdy vjíždět na hlavní? Jen bych řekl, že typ zrcadla, které zde obec instalovala vloni, nebyl úplně nejvhodnější. Věřím, že to nové bude jiné, aby dobře snímalo nejen zprava od Mackovic, ale i zleva od sýpky.

      Vymazat
    2. To teda nevím kdy se dala elektrika do země. Že bych bydlel v jiné obci. U nás v obci zvané Božice, totiž elektrika v zemi teda fakt není.

      Vymazat
  2. Vysvětlení, proč zrcadlo zatím po dopravní nehodě není instalováno, je prosté. Nehoda se stala na konci ledna a byla při ní poškozena také patka značky, která je uložena v betonu. Po nehodě a řešení s příslušnými institucemi (Policie ČR, pojišťovna) byla u firmy, která nám tuto značku dodávala vytvořena objednávka na opravu. Ano, trvalo to NĚKOLIK měsíců (přesně dva), protože v zimních měsících se betonáže neprovádí, instalace byla dohodnuta na jarní měsíce dle volné kapacity dodavatelské firmy. V průběhu příštího týdne proběhne zabetonování patky, osazení zrcadla bude následovat po vytvrdnutí betonu. Jiří Čada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z diskuze s občany, kterých se výjezd hodně dotýká, vyplývá, že by tam raději viděli zrcadla dvě, protože vozidla přijíždějící zleva od Jednoty jedou vesměs velmi rychle a jsou vidět až na poslední chvíli. Jenže občanů se tady v Božicích nikdo na nic neptá.

      Vymazat
    2. Tak občané mají chodit na zastupitelstvo a ozvat se.kdo má za něma chodit a ptát se ".. Jakpak by jste to chtěli"od toho zam ta diskuze je..

      Vymazat
  3. A co jednosmerna ulice smerem od kaplicky? Kdyz je to u Furisovych tak uzke? A zrcadlo se da u vyjezdu u novostavby p. slovacka? Je to jen navrh! Marek Klic

    OdpovědětVymazat