pondělí 15. dubna 2019

Obchvat Lechovic finišuje. Plus fotohádanka na konci

Zleva přijíždíme od Borotic...
Dobré jazyky tvrdí, že se asfaltový koberec na obchvatu Lechovic podaří položit do konce letošního června a že už o prázdninách po něm budeme jezdit. Oficiální prameny hovoří, že na stavbu mají silničáři čas do konce letošního roku.


Včera jsem rovněž viděl detailní plány na konstrukci křižovatky, která nás mimořádně zajímá. Je to ta křižovatka u bývalé lechovické cihelny, kousek od chaloupky Jožina R. V obou směrech zde mají být odbočovací pruhy vlevo, což je to nezbytné minimum pro bezpečný provoz. Vjezd od Borotic (potažmo Božic) už tak dobrý a bezpečný nebude, ale snad si rychle zvykneme a vezmeme tuto křižovatku za svou.
Na stránkách http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=161&t=1158&start=75 najdete veškeré aktuality a na youtube pak video pořízené dronem firmy IMOS - https://www.youtube.com/watch?time_continue=220&v=3KLw-nImkuA.

Já přidávám takový aktuální průřez stavbou ve fotografii.

                   (lan)










A pak pár fotografií, které mi přišly poštou bůhvíodkud? Poznáte to někdo?








4 komentáře:

  1. No nemůžu si pomoct, ale pro řidiče jedoucí od Borotic na Znojmo vznikne křižovatka srovnatelná s tou u Mikulova, která je podle statistik nehodovosti vůbec jedna z nejhorších v zemi. Byl by velký problém udělat u stavby takového rozměru na tomto místě kruháč? Kdo tohle vymýšlí nechápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s vámi, ale s Mikulovem bych to úplně nesrovnával. Za tu mikulovskou už měl být někdo v klepetech!!!! Stejně jako za Proklatou u Velkého Dvora u Pohořelic! Jestli tam bude patřit i ta borotická, si netroufám soudit. Každopádně tam měl být aspoň kruhák!!! Byl jsem dneska v Pardubicích, tam přes Bíteš a Žďár, zpátky přes Vysoké Mýto,Litomyšl, Svitavy .... tolik nových kruhových objezdů se jen tak nevidí. Pardubický kraj po silniční stránce jen kvete. Jihomoravský???? Děs a hrůza! A to má hejtmana z Babišova hnutí ANO! Stejně jako řadu let vynikající ministry dopravy z téhož hnutí ANO. Podle toho, co si zvolíme, to pak sklízíme!!!! A nejen na kraji.

      Vymazat
  2. Ty nové fotky tipuju z místa, kde nová silnice protíná starou cyklostezku mezi Boroticemi a Lechovicemi. Dneska již cyklostezka vede po mostku přes novou silnici, viz. fotka 4 v galerii.

    OdpovědětVymazat
  3. To bude nehod. Myslím že do roka tam bude krumpáč. Jako Lomikar do roka a do dne!

    OdpovědětVymazat