sobota 13. dubna 2019

Na výlovu Čejkovického rybníka

Přesně před 15 lety se konal výlov Čejkovického rybníka. Břehy byly od té doby podemlety vodní erozí a hlína se z nich splavovala nemilosrdně na dno vodní plochy. Tak přišel 13. duben roku 2019.



Tvář čejkovické paní starostky zářila spokojeností a radostí, mladý Karel měl plné ruce práce u kádí, jeho táta (kapelník a prezident fotbalového klubu) u občerstvení, stejně tak Pavel se svižně oháněl sekerkou, Roman držící síť, Zlatan v plné polní po noční směně nastoupil až v  závěru prvního zátahu. Pětice statečných prošla celou plochu bez ztráty kytičky, ale vyčerpaní ti chlapi být museli. Určitě se jim dostalo "po kalíšku".... Můj reportérský kolega pan Stanislav hledal ty nejzajímavější momentky a řada mých bývalých žáků mě pozdravila jen tak jako starého známého. A omluvit se musím všem těm, které už jsem nepoznal... Výborná lidová zábava, srdečná atmosféra a taky nějaké to blatíčko na svátečním oděvu přihlížejících. Vylovené ryby - kapři, karasi, taky sumci, amuři, candáti, řekl bych že i nějaká štika - šly do kádí, byly zhruba očištěny proudem vody a převáženy na koupaliště.
My odjížděli v poledne, to se teprve zábava rozjížděla, jak to vypadalo odpoledne a večer, nevím. Určitě ke spokojenosti rybářů i přihlížejících návštěvníků. Vydařená akce přilákala hodně lidí, a o to taky jde. Možná až v první řadě.... co říkáte?

V závěru připojuji tucet zajímavých momentek od spolupracovníka pana Stanislava. Jsou tam parádní kousky, tak si je nenechte ujít!

             (lan)

                                     







































































































Momentky fotoreportéra pana Stanislava:

















Žádné komentáře:

Okomentovat