úterý 2. dubna 2019

Za nepovolenou skládku suti u Břežan pokuta

Obří pokutu za nepovolenou skládku stavební suti na k.ú. Břežany u Znojma udělila Česká inspekce životního prostředí společnosti ŠEVČÍK GROUP s.r.o.


Na webu ČIŽP se k rozsudku uvádí:
Společnosti ŠEVČÍK GROUP s.r.o. byla ze strany České inspekce životního prostředí (ČIŽP), Oblastního inspektorátu Brno vyměřena pokuta 100 tisíc korun za to, že od roku 2015 nakládala se stavebními a demoličními odpady, které skladovala na pozemcích v k. ú. Břežany u Znojma.
Informovala o tom 26.3.2019 mluvčí ČIŽP Radka Nastoupilová s tím, že se tak stalo na místě, které nebylo schváleno jako zařízení pro nakládání s odpady podle zákona o odpadech. Společnost zde skladovala celkem přes 70 tisíc tun odpadů. „Při inspekčním šetření v říjnu 2018 jsme zjistili, že společnost ŠEVČÍK GROUP s.r.o. zde nakládá se stavebními a demoličními odpady. Skladovala zde například téměř 1800 tun betonu, přes 1500 tun asfaltové směsi, osm tun cihel, skoro tři tisíce tun směsi nebo oddělené frakce betonu, cihel, tašek a keramických výrobků a cca 65 tisíc tun zeminy a kamení. Společnost neměla souhlas Krajského úřadu Jihomoravského kraje nutný k nakládání s odpady na pozemcích v k. ú. Břežany u Znojma, neměla ani žádný souhlas od příslušného stavebního úřadu pro skladování odpadů na těchto pozemcích,“ řekl Tomáš Augustin, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně.
Společnost ŠEVČÍK GROUP s.r.o. se proti rozhodnutí neodvolala a pokuta nabyla 7. března 2019 právní moci.
Zdroj a foto: ČIŽP


4 komentáře:

  1. Česká inspekce životního prostředí se brzy také podívá na nakládání s odpady v provozu božického Landu, kde často dochází v zadní části objektu k pálení zatím blíže neurčeného odpadu, ale černý dým svědčí, co se tam asi pálí. Protože bydlím nedaleko, mám i fotodokumentaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už aby to bylo:)!

      Vymazat
    2. Taky by se mela zamerit na ten neustaly hluk,ktery je neprijemny a zdravi skodlivy

      Vymazat
  2. A co božická skládka na orné půdě za družstvem? Ta je povolena?

    OdpovědětVymazat