pondělí 22. dubna 2019

Fotbal:Dobře namazaný stroj jede! (dopl.)

Míša J. v akci....
Do Šatova jedete a nevíte, co vás čeká. Momentálně se nedaří ani týmu "A" v I.B třídě, ani týmu "B" u nás. Kromě záblesku kvalitního fotbalisty č.9, byl výkon domácích tak slaboučký, že se až člověk diví, že v příjemném fotbalovém stánku, kde jsem byl poprvé v životě, panovala tak výborná atmosféra a bylo tam tolik návštěvníků. A taky pivo jak křen a pálivá klobása perfektní!
III.A: Šatov B - Božice A 0:6 (0:2). Hattrickem se blýskl Honza Szabó, po brance přidali Lopík, Čudl a Soukič.


Na super trávníku, velkém hřišti (možná širším než je to naše) a pod taktovkou zkušeného sudího Kruly jsme se cítili jako ryba ve vodě. S Karlíkem a Míšou Jarešem ve středu zálohy jsme se od první minuty do domácích zakousli a po velmi zdařilých centrech Lukyna (dneska stoprocentní gólové centry) a přesné mušce Lopíka (4´) a Sabiče jsme v 6´ vedli už 0:2! Lukáš servíroval i v 9´, ale Lopíkovo lehké usměrnění šlo těsně vedle zadní tyče! Domácí jsme prakticky k ničemu nepustili, byli jsme neustále na balónu a jen škoda, že ani Lopík po Karlíkově akci v 10´, tak Zdenál po Míšově centru ve 13´ nezakončili. Domácí nás poprvé ohrozili až v 15´ a pak střelou ve 20´. Ani jedna neměla správný azimut.
Průběh hry nás ukolébal, udělali jsme nějaké chyby vzadu a zaznělo i volání: "Zklidněte to trochu!" Pálí Lopík (22´) i Sabič (26´) nad! Třetí střela domácích ve 28´ šla taky opět vysoko nad. Až v 32´ ukázal Pumpido, co umí! Po chybě našeho beka to hořelo!!! Gólovku ale spálil i Čudl ve 34´. A úspěšný nebyl ani Lopík po naší bleskovce ve 37´. Honza Sz. - Honza K. - malé vápno - Lopík - teč hlavou nad! Brejk domácích ve 38´ šel naštěstí opět nad. Jinak to byla druhá spálená domácí gólovka. Ve 40´ si zmatení domácí málem dali vlastence a v 41´ nás zbrzdila přihrávka v malém vápně Lopíkovou "božskou rukou". V závěru jsme hráli udržovací "ťukes", což se nám málem vymstilo. Stav 0:2 a naše kontrola nad průběhem zápasu byla po celý první poločas zjevná.

Do druhé půlky jsme šli zostra se Soukičem místo vyčerpaného Lukyna, domácí s nasazením a cílem dát kontaktní gól. Dokonce jsem si poznamenal: Hrajeme blbě a domácí spálili v 50´ další tutovku. Vše jsme přečkali bez úhony a pak už se hrálo prakticky jenom na půlce domácích a sem tam nějakými sporadickými výpady domácích. V 54´ "vytáhl" HR po konzultaci s AR faul na našeho útočníka z vápna na "16". Míč si postavil Čudl a prostřelil (obstřelil) málopočetnou zeď i špatně postaveného gólmana a zvýšil naše vedení na 0:3.
Tvrdou Romanovu střelu schytal probíhající Sabič a žlutou vyfasoval nejlepší hráč na hřišti Míša Jareš. Žádný míč pro něj nebyl ztracený, ani jednoho soupeře nenechal projít, míče servíroval i zachytával, nahoru dolu, prostě "pan fotbalista". V 63´ vystřídal Lopíka Vrbič a v 69´ tak dlouho otravoval v malém vápně, až z toho dal Sabič náš čtvrtý gól - 0:4! Romana nahradil hrající trenér Jura.
Běžela 73´, v centru dění se opět ocitl Sabič a jeho "dobrá finta" skončila popáté v síti domácích. "Vítej "zlatý hattricku"! Za stavu 0:5 vystřídal našeho úspěšného střelce Ludwa.
Jenom dvakrát se pokusili vystřelit domácí a tak jim nakonec dal po Ludwově přihrávce Soukič ůránu z milosti" na konečných 0:6. No bylo to dneska docela povedené představení dobře namazaného stroje.
A jelikož Micmanice prohráli nečekaně ve Štítarech 2:0, opět jsme se jim  přiblížili na pouhý bod!

                                                 (lan)



Snímky z 1.p.:





































2. p.:























1 komentář: