neděle 28. dubna 2019

Momentky z hlavního závodu božické traktoriády

Na trati to jiskřilo, prášilo se, skákalo se až přes půl metru, závodilo se, bojovalo se, ale taky se taktizovalo a gentlemansky soupeřilo. Zatímco v mužských disciplínách se bojovalo "až na krev" o každý centimetr trati, ženská kategorie překvapila všechny, jak pořadatele, tak diváky. To dokážou fakt jenom ženský. V tom nejlepším slova smyslu.



Startovní pole ovládla široká rodina Mlčkových, jak božických, tak mackovských a mezi ně se vklínili další naši (Šara, Pepa, Radim, Honza, Jirka), tak i závodníci z Pravic (třeba Lenka), Břežan (malý Martin se svým tátou) a Drnholce.

V kategorii domadělů a fréz startovalo 8 závodníků a jelo se na 3 kola. Způsobem start-cíl zvítězil Pepa Mlček z Mackovice, který některým startujícím nadělil celé kolo. Druhé místo vybojoval náš Šara a bronz si odnesl po strhujícím souboji kolo na kolo v cílové rovince Jara Mlček ml., který na bramborovou příčku odsunul veterána Pepu Griebauma. Bylo se nač dívat! A potleskem byl odměněn i malý Martin, který si celá tři kola poctivě odkroužil. Závod nedokončil jediný traktor jménem Matýsek.

























Na start závodu Veteránů se postavilo 6 traktorů. Tato rozjížďka se jela na dvě kola a z vítězství se radoval Jaroslav Mlček ml. pronásledovaný Radimem Hnízdilem. S odstupem několika délek vybojoval krásné třetí místo Lenka Urbánková.
















Velké traktory tovární výroby, to byl souboj Mlčků s Honzou Pavlíkem. Startovalo devět traktorů a jelo se na tři kola. Na stupních vítězů vystoupal nejvýše Jara Mlček st., Honza Pavlík bral stříbro, Pepa Mlček bronz a čtvrté místo patřilo Jirkovi Látalovi.


























































Dámy jely na božickém Klondajk Cupu svou kategorii poprvé. Původně přihlášené trio doplnila ještě Petra, aby bylo o co bojovat. Dámy za volanty traktorů však pojaly celý závod velkoryse a s úsměvem, což završily na cílové rovince: počkaly po sjezdu z kopce na sebe a cílovou rovinkou projely bok po boku. My diváci jsme to přijali stejně: S úsměvem.























                    (lan)





4 komentáře:

  1. Děkujeme za kvalitní momentky...my nestihali fotit. N. Mlčková

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě bych se chtěla vrátit k traktoriádě na Kolonii. Velké poděkování patří Honzovi Pavlíkovi, který se rozhodl, že po deseti letech opět vrátí tuto zajímavou akci. Taková akce je velmi náročná na organizaci a přípravu,ale stačilo, abychom se jako členové Jiráskova domu sešli, všechno dobře naplánovali a mohlo se začít. Věřím, že tomu kdo se zúčastnil, se tato "soutěž" líbila a že byli spokojeni. Bohužel, trochu nás potrápil vítr, ale myslím, že i přes tuto nepřízeň vše dopadlo dobře. Ještě jednou poděkování Honzovi, pořadatelům a hlavně všem návštěvníkům, kteří byli velmi disciplinovaní a dbali upozornění pořadatelů, aby se předešlo jakémukoliv úrazu či havárii.
    A nyní bych chtěla zveřejnit výsledky umístění v jednotlivých kategoriií. Všechny tři soutěže se sečetly a byly udělány celkové výsledky na umíštění. Umístění "veteráni" : 1.místo Jaroslav Mlček ml., 2.místo: Jiří Vlček st., 3.místo: Radim Hnízdil. Umístění "domácí výroba" : 1.místo: Josef Griebaum, 2.místo: Miroslav Bětík, 3.místo: Josef Mlček . Umístění "tovární výroba": 1.místo: Jan Pavlík, 2.místo: Jaroslav Mlček st., 3.místo: Zdeněk Látal
    Jana Pavlíková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych potvrdil vše, co píše Jana, děkuji jí za upřesnění celkových výsledků, mám ještě pár fotografií, které jsem nedal, takže se pokusím udělat ještě jeden shrnující článek a chci dodat, že velké poděkování patří nepochybně i jí, a to nejen jako moderátorce celé zdařilé akce! :-) P.S. A i ten vítr pochopil, že v době závodů by měl foukat od závodiště do polí, takže nám taky nevadil.(lan)

      Vymazat