úterý 8. srpna 2017

Božice v srpnových médiích: Víno, zprávy a historie


Ani tento týden nechybějí informace, jež se vážou k Božicím, v regionálních médiích. Znojemský týden se vrací ke zdařilým Božickým otevřeným sklepům a týdeník Znojemsko upozorňuje nejen na to, že vyšel čtvrtý Božický zpravodaj, ale v reportáži Koncentrák měl být i na Hradišti svatého Hypolita udává přehled zajateckých, pracovních a koncentračních táborů na území současného znojemského okresu a je tam i zmínka o Božicích.


Z reportáže V Božicích se sešlo na 500 vínomilců se dozvídáme, že vítězem ankety návštěvníků o Nejlepšího vinaře se stal majitel Mlékárny Klíč a člen DBV Marek Klíč se svou Pálavou. Získal plaketu Nejlepší vinař 2017, kterou si nyní může vystavit na svůj sklep.

Božický zpravodaj upozorňuje na pozvánku na nejbližší akci, kterou je cyklovýlet v sobotu 19.8.2017.

V článku z historie Znojemska je publikován přehled  zajateckých, pracovních a koncentračních táborů na území současného znojemského okresu. Zmínka je i o božické sýpce, ale my víme, že v Božicích bylo na práci nasazeno daleko více zajatců (zvl. žen z Polska a Ukrajiny). A taky si pamatujeme, jak se našla torza lidských ostatků při výkopových pracích v 80. letech v místech bývalých stodol na Dubové zahradě, což nevylučuje nějakou přímou souvislost mezi vězněnými zajatci a kosterními pozůstatky v prostoru ne tak moc vzdálených stodol ...

                                                                    (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat