sobota 26. srpna 2017

Chvalovice jsme přehráli až po půlce (+komplet foto)

Šikovný Kamil - a vedeme 1:0
Dnešní tropický den byl náročný. Pro fotbalisty i pro nás fanoušky. Erupce na Slunci nám v různé míře daly zabrat a tak nám trvalo skoro pětačtyřicet minut, než jsme se našli. Pak už to bylo v pohodě.
Božice - Chvalovice 3:0 (1:0). Naše branky: Kamil Kalina, David Mlčúch, Honza Szabó.


Naše vstupní sestava nás trošku překvapila, ale budiž:
Vojta Bačo - Roman Šob, Kamil Kalina, Pavel Michalovič - Zdeněk Chrenovský - Lukáš Hrobár, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, David Mlčúch - Jaroslav Hrobár, Jan Kudlička. Na lavičce zůstali: Luděk Janků, Robert Lysák, Tomáš Kudlička a Honza Szabó.
Trošku nás ta lavička překvapila u Hajdyho a Bojara.
Hajdy se do hry dostal záhy, když někdy v 9´ odstoupil kapitán Jirka Pavelčík, ostatní pak v dalším průběhu zápasu.
Na první půlku nebyl moc dobrý pohled. Nějak nám to neladilo, hra neměla hlavu ani patu, navíc na hřišti opět nefungoval bufet, tak nebylo po určitou dobu čím se zchladit. Hned v 1´ jsme měli roh, ale jinak jsme hodně nechali hrát soupeře. Ten sice buduje nové mužstvo, ale pár zkušených hráčů (nejvíc nás zaujal hráč č. 20) ukázalo, že fotbal hrát nezapomněli. Zato my jsme se celý první poločas hledali.  Párkrát vystřelil Jara Hrobár (14´, 18´), Pavel lehce v 7´, Honza K. z VPK v 21´.
Po "pitné pauze" jsme si to chvilku ťukali, ale pořád chodíme do plných. Dvakrát zakončoval Honza K., ale bez efektu. Kolem 34´ jsme byli pod palbou, rychlý protiútok měl na noze Dejv, ale nikdo neusměrnil jeho míč do vápna. Štěstí při nás stálo ve 40´, kdy Vojta bravurně  vyřešil chvalovický brejk a vysloužil si bouřlivý potlesk. To by tak ještě scházelo, abychom takto inkasovali. Tento moment nás ale přeci jenom nabudil. V 41´ jsme  získali roh. Kopal ho Honza, nepříliš jistý gólman Chvalovic míč neudržel a ten se nakonec dostal ke Kamilovi, který nezaváhal a poslal nás do vedení 1:0. Oddechli jsme si, že snad do šaten půjdeme s vedením a i přes roh hostů jsme vedení udrželi.

Do druhé půlky jsme vlítli o poznání dravěji a fotbalověji. Rekonvalescenta Lukáše nahradil Bojar, žhavili jsme to v útočném pásmu a ve 47´ to Dejv doklepl na 2:0. Mám takový dojem, že i tentokrát se brance podílel chvalovický gólman. Pojistku měl na kopačce Kája ve 48´, ale jeho krásná střela mířící pod břevno byla gološem vytažená na roh. Dvakrát se pak v 54´ a v 55´ blýskl Dejv, pěkná byla spolupráce Kája - Bojar (a roh) i individuální akce Honzy K. (obojí v 58´). Honza padl ve vápně, ale píšťalka sudího Ďurka zůstala (asi právem) němá. Pěkná byla i individuální akce Romana v 60´ zakončená zdařilou střelou. Jednu z nejhezčích akcí zápasu jsme viděli v 62´. Jara H. poslal přesnou "ulici" Pacíkovi, který chvíli předtím vystřídal Zdeňka, a ten se mohl v klidu zeptat gólmana, kam mu to má poslat. Bohužel se ho nezeptal ...
Další tutovku neproměnili v 68´ Bojar s Dejvem. Tak dlouho si dávali před brankou přednost, až z této nádherné akce založené Romanem byl jenom roh ...
Do hry přišel místo Dejva Honza Szabó a hned byl v 72´ v akci před brankou. Zaútočili jsme i v 76´, ale jak Bojar, tak Roman poslali míče vysoko nad, dokonce až do školní zahrady! Korunu zápasu nasadil v 78´ Honza Szabó, který proměnil sólo Jary Hrobára a jeho přesnou přihrávku před branku. To nešlo neproměnit - 3:0!

Chvalovice se na chvíli vzchopili, dokonce kopali nějakou standardku a měli jednu šanci, ale celkově jsme zápas měli až do 90´ pod kontrolou. Bojar poslal další míč do školní zahrady a sám byl dvakrát objektem faulů. Přímák kopal v 88´ Kamil, ale gološ míč vytáhl na roh. A to už bylo v tomto zápase všechno.

Odcházeli jsme ze zápasu různě naladěni i rozladěni. Věrný fanoušek Pepa byl třeba dohřátý z písničky Joan Jettové  I love rock n roll (a na Rež rež rež po utkání už si nepočkal), zkušení bývalí fotbalisté byli trošku víc rozladěni ze sestavy i z naší hry v první půli, málokdo sdílel můj optimismus, že se všechno v dobré obrátí (jak se taky stalo) a všichni, kterým jde o dobrý božický fotbal, přemýšlejí, co by bylo dobré ještě s naším kádrem udělat a jak naladit náš orchestr k ještě větší dokonalosti.

A my i hosté nejsme spokojeni s tím, že na našem hřišti nefunguje bufet. Najde se někdo, kdo by v něm chtěl prodávat? Odměna ho nemine. Dneska musíme poděkovat Tondovi s Daliborem, že to vzali na svá bedra ...

                                                            (lan)




























2. poločas:




































Žádné komentáře:

Okomentovat