středa 30. srpna 2017

Volby 2017: Buď svobodu, nebo příkazy! Neříkám tak ani tak, ale na mý slova dojde...

Asi jste se včera všichni dívali na večerní speciál na TV Barrandov. Jeho kvalita byla díky neschopnému moderátorovi bídná, ale jedno z ní vyplynulo zcela jasně: K říjnovým volbám se chystá přes 70 % voličů, a to značí, že jim to stojí za to.


To, kvůli čemu k volbám půjdou, je prý jejich zájem o regionální politiku a jejich obava o svobodu. TV Barrandov si udělala svůj, velice svérázný průzkum preferencí a do sedmičky stran, které mají šanci na úspěch, se jí nevešla Okamurova SPD. Ač bych tuto stranu nevolil, myslím si, že takový průzkum je zavádějící a ovlivňuje volby stejně jako "kousky" pana Babiše.

Z první předvolební diskuze vyplynul zajímavý fenomén: My voliči si v podstatě i tentokrát můžeme vybrat jenom ze dvou táborů: tábora svobody, volnosti a šancí pro všechny a tábora nařízení, zákazů, příkazů a trestů.
My, kteří budeme volit z prvního tábora, máme na výběr tři strany: TOP 09, ODS a pro mě osobně největší překvapení a štiku letošních voleb Piráty. Kdo chce volit z druhého tábora, bude si muset vybrat mezi ČSSD, KSČM a ANO 2011. Tito voliči to budou mít hodně těžké, protože tyto strany se od sebe prakticky neliší.
A kdo si nevybere odtud, ani odtud, má tady tradiční lidovce ("Neříkám tak, ani tak, ale na mý slova dojde!") nebo Tomia Okamuru s přímou demokracií a stopem migraci.

Tak co: Vybrali jste si? Volí se za měsíc a půl.

                                                          (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat