neděle 20. srpna 2017

Dobšicím jsme měli do kožichu nasypat dvakrát tolik

Romanův vítězný gól má cenu 3 bodů
Měli jsme v dnešním mimořádně dopoledním utkání tolik gólovek, že kdyby to skončilo 5:1, tak by to taky odpovídalo průběhu hry. Všichni jsme cítili, že to přijde, jenom jsme nevěděli kdy. Mám zatím fotografie z první půlky, kde jsem měl dojem, že hosté hráli místy vyrovnanou partii a první čtvrthodinku, jako kdyby byli i víc na míči.
Božice A - Dobšice B 2:1 (0:1). Naše branky: Jara Jandásek a Roman Šob.

Sestava:

Nastoupili jsme s Kamil na stoperu a Jurou před ním. Ne že by to nefungovalo, ale výměna Pavla Zdeňkem a přesun Jury na beka a Zdeňka na "svůj" post na předstoperu nám hodně pomohla a příchod Bojara místo Petra Š. v 62´, dovršil obrat v utkání a vytvoření dalších slibných šancí.
Základem byl spolehlivý Vojta v brance, výborný Kamil na stoperu, stále lepší Roman na bekovi a bojovný Hajdy v záloze. Oba Jarové odvedli svůj standard a zvláště Jara Jandásek může dneska lepit gólovky do alba. Klidně mu všechny pošlu! :-). Po jedné takové "nedáš-dostaneš" jsme skutečně inkasovali ( v 18´) a zbytek první půlky jsme se trošku víc trápili než bylo zdrávo. Hodně toho spálil taky Dejv, ale je to bojovník k pohledání, který na hřišti nechá duši a dusí soupeře v každé pozici. K našim ztečím velel Honza K., často Jura i Jara Hrobár (v 29´ se doslova a do písmene ukličkoval, ale na jeho tah na branku je krásný pohled). Tlačili jsme všechno přehuštěným středem a zbytek poločasu se víc dohrával před naší bránou. Na vyrovnání dal Bruno hráčům kapky až v kabině - a pomohlo to!
Ve 12´ spálily Dobšice velkou tutovku, v 15´ Jara J. netrefil prázdnou branku, podobně jako Honzovi K. vykopli hosté míč z brankové čáry ve 30´. V 31´ trefil Jara Hrobár z přímáku břevno a Jara J. už jen slabě dorazil. V 35´ podkopl Pavel míč po VPK Jury a chvíli před tím si Jara H. nepomohl s Jarou J.
Tak teď ještě foto z 1. půle:









































Druhý poločas jsme začali útočně, což hosté tušili a tak se bojovalo hlavně o střed. Kolem 53´ jsme se konečně zklidnili a začali hrát fotbal. Zdálo se, že budeme hrát do plných, ale jen jsme to řekli nahlas, poslal Jara Hrobár centr Jarovi Jandáskovi a ten nohou srovnal v 55´ na 1:1!!! Dostali jsme hosty pod tlak, takže i jinak spolehlivý dobšický bek dal svému gološovi pěkný špek. Roh vybojoval Dejv, kopal ho Honza a Zdeněk se hlavou netrefil. Jen ve chvíli, kdy Jura namazal hostujícímu útočníkovi jsme trošku zatrnuli, ale jinak jsme čekali, kdy tam dáme další gól. Místo vyčerpaných Jary J. a Petra Š. přišly v 63´ čerstvé síly Bojar a Pacík a zvláště Bojara bylo hodně vidět. Rozhýbal pravou zálohu a byl u několika našich šancí. V 66´ jsme kopali standardku z naší půlky, míč se dostal k Romanovi a byla z toho naše vítězná branka. Vedení 2:1 jsme mohli ještě pojistit, ale nebylo nám dneska souzeno. Nejblíž k tomu měl minutu nato Jara Hrobár, ale po Romanově přihrávce dal míči opačnou faleš. Řada z nás už viděla míč v síti zařvala: "Góóól!, jenže ten nebyl!
Nad brankou skončila i Honzova střela po našem pěkném útoku a Dejv špatně vyřešil gólovou situaci v 73´. V 76´ Dejv propasíroval míč k Bojarovi a ten jen těsně minul hostující branku střelou na zadní tyč. Kolem 80´ se hrálo nahoru dolu, hosté dali poslední síly do pokusu o vyrovnání. Bylo potřeba míč z naší šestnáctky razantně odkopnout a v tom bylo největší spolehnutí na Romana. V závěru jsme takticky vystřídali: nejdřív Broňa Horáček Dejva (85´) a pak Špáca Jaru Hrobára (89´). Něco málo velmi dobrý sudí Palát nastavil a pak už jsme si mohli zatleskat k dnešnímu úspěchu.
Jediným kazem utkání bylo, že nefungoval bufet. Diváků se sešlo dost a všichni jsme měli žízeň. Je věcí výboru fotbalového oddílu, co v tomto směru podnikne. Už v sobotu 26.8.2017 hostíme na našem hřišti Chvalovice. Snad zase neuschneme.
Pochvalu pak zaslouží vedoucí mužstva Jirka, který toho měl dneska na svých bedrech až nějak moc.

                     (lan)

2 komentáře:

  1. Jestli dobře čtu jedná se o utkání A týmu s B týmem, myslím že to hovoří za vše...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtete dobře, božický A tým hraje okresní přebor s B týmem Dobšic. Dobšické Áčko hraje výrazně vyšší soutěž (krajskou I.A tř.) a řada hráčů včerejšího Béčka dres Áčka dobře zná ... Viz třeba střelec vedoucí dobšické branky Michal Bitala.

      Vymazat