pondělí 7. srpna 2017

Naděje pro silnici smrti (Pohořelice - Znojmo)

Infografika podle Deníku. Snad vidíte
žlutou silnici Hostěradice - Mackovice -
Božice
Slib pana hejtmana Šimka a sliby dopravních expertů dostaly nový impuls. Díky již realizovanému obchvatu Lechovic jsou naplánovány a časově rozčleněny opravy dalších úseků této problematické silnice.


Osobně to vidím tak "50 na 50", jelikož např. křižovatka, která mě osobně nejvíc zajímá, zvaná ÚSEK LECHOVICE - MIROSLAV (státní silnice - Mackovice - Hostěradice) bude nakonec asi "odbytá" zřízením levých odbočovacích pruhů. Původně avizovaná mimoúrovňová křižovatka má být nakonec realizovaná pouze na křižovatce u Miroslavi. Ale pámbů zaplať i za ty levé odbočovací pruhy. Jen aby byly. Práce mají začít v roce 2020!

Ještě jedna věc je v souvislosti s českými silnicemi zmiňovaná, a to jsou tzv. třetí pruhy. Údajně jim brání nedostatečné šířky našich silnic. Legislativa však postoupila aspoň o krůček v případě dálnic, kde takové třetí (předjížděcí) pruhy budou na vybraných úsecích uvedeny postupně v život.

V dnešním Deníku se o tom píše: Ředitelství silnic a dálnic potvrdilo komplexní modernizaci silnice I/53 v úseku Znojmo – Pohořelice, která se dělí na pět etap a má přijít na zhruba tři miliardy korun. „Úpravy silnice by měly odstranit zpomalování dopravy kvůli odbočujícím autům a zajistit bezpečné předjíždění. Plynulost dopravy zajistí mimoúrovňové křížení. Navíc dopravně významné křižovatky vybavíme samostatnými odbočovacími pruhy pro odbočení vlevo,“ přiblížil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/silnice-smrti-ze-znojma-do-pohorelic-se-docka-oprav-za-tri-miliardy-20170807.html


                   (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat