neděle 6. srpna 2017

Poslední příprava: Nebýt zranění, tak splnila očekávání (report+foto 7.8.)

Jedna z našich nových tváří Lukáš
 Hrobár
Nevím, jak budou toto poslední přípravné utkání hodnotit vedení a samotní hráči, za sebe můžu říct, že splnilo moje očekávání a že jsem rád, že jsem je i v přeháňkovém nedělním odpoledni viděl na vlastní oči.
Mikulovice - Božice 2:1 (0:0). Naši vedoucí branku dal Jara Hrobár.


Rychlý zápas s řadou pěkných fotbalových momentů na obou stranách i s řadou gólových šancí, které zůstaly neproměněny, ale taky se dvěma našimi kulhajícími hráči (Bojar a Lukáš), kteří zápas nedohráli. Věřme, že se dají do příští neděle do kopy a v úvodním zápase v Hostimi nám nebudou chybět.
Kdyby zápas skončil 2:4 pro nás, nikdo (ani domácí fanoušci) by se nedivil. To, co jsme dokázali na čáře spálit, bylo donebevolající, ale jak se říká, žíly si kvůli tomu trhat nebudem!

Pozval si nás kvalitní soupeř, který se těší na příští víkend snad ještě víc než my, protože po historickém úspěchu v okresním přeboru se poprvé ve své historii ukáže v krajské I.B třídě. My jsme v Mikulovicích odvedli velmi dobrý výkon a to i přes téměř prázdnou lavičku a s řadou hráčů, kteří měli v nohách celý nebo téměř celý včerejší zápas naší Benfiky (Zálohy) v Břežanech.

Naše sestava: Vojta Bačo - Pavel Michalovič, Robert Lysák, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - Petr Šišlák, Jiří Pavelčík, Luděk Janků, Lukáš Hrobár - Tomáš Kudlička, Jaroslav Hrobár. Na lavičce Broněk Horáček a hrající trenér Broněk Juřica.
Chyběli např. Jan Kudlička, Kuba Rambousek, Kamil Kalina, Jara Jandásek, David Mlčúch, Honza Szabó, Petr Procházka a další.

Přicházeli jsme na zánovní fotbalový stánek v Mikulovicích s hvizdem výborného hlavního sudího Nováka a od první minuty se jezdilo na obou stranách nahoru dolu. Nasazení a tempo vydrželo celou půlku. Vždyť taky řada hráčů končila utkání dosti vyčerpaná a zatuhlá.
V úvodu jsme byli lepší my, ukázal se Jara H., po VPK byl v dobré šanci Peťa se Zdeňkem ... Po naší úvodní čtvrthodince převzali iniciativu domácí a zavřeli nás na naší půlce. Jen ta jejich vychýlená muška nás chránila ... Lukášův přímák v 33´ byl umístěn přesně doprostředka, ale střela byla jenom technická. Zachytal si i Vojta a míč v 35´ vytáhl na roh. Hrobárové si nepomohli a tak míč skončil v 37´ v zámezí ... Nejhezčí akce první půlky začala u Pavla, míč dostal Jara H. a ten jej po zemi poslal do vápna Lukášovi. Stačilo jen zakončit!!! Ale nádherná akce. Potlesk!!!
Ruku domácích ve vápně sudí nepískl, za což jsme kvůli reptání dostali žlutou. Hříšník Jara se v závěru poločasu blýskl pěkným únikem. "Dobrý to bylo!"

2.p.
Druhou půli jsme začali ještě lépe a aktivněji než tu první. Byli jsme více na míči a ukázali jsme, v čem bude na letošní síla. Vše klapalo až do chvíle, kdy byl zraněn Bojar. S bolestivou grimasou se přesunul za čáru a pak odkulhal na střídačku. Na hřišti byl tou dobou místo Romana Broněk H., po Bojarově zranění naskočil do hry opět Roman, ale na jiný post, který mu evidentně svědčil víc. Náš tlak pokračoval, k vidění byl třeba brejk Jary H. v 51´. V 54´ jsme dali krásný gól, ale byl prý z ofsajdu, tak nebyl uznán. "Je to mávaný, pojďte hrát!" burcoval naše trenér Broňa. V 59´ krásně potáhl akci Lukáš, ale Peťa Š. přestřelil. S ubývajícími silami se trošku víc přiostřilo, což v 64´ odnesl Lukáš H. Místo něho naskočil do hry Bruno a postavil se na stopera. Naši dvacetiminutovku zakončil naším vedoucím gólem Jara H. v 65´. Vedeme 0:1 a jsme v pohodě.
Chvilková nepozornost nebo daleký výběh? To ví jen Vojta. Gól, který patří do galerie těch smolných, srovnal v 67´ skóre na 1:1.
Průběžná přeháňka, kluzká tráva, ubývající síly, nárůst pádů. V 72´ orazítkovala naši levou tyč Brveníkova bomba. Konečně jsme začali hrát i přes pravou stranu a vysouvat Peťu Š. Přišlo několik gólovek na obou stranách, ujala se až příležitost domácích v 82´ po naší chybě. Stav 2:1 zůstal až do konce, na vyrovnání už jsme neměli sil. Zasloužené to ale moc nebylo. Zápas však rozhodují góly, ne šance.

I přes těsnou porážku jsme znovu ukázali, že jsme na letošní sezonu připraveni velmi dobře a že určitě máme na to patřit mezi "horní pětku" okresního přeboru.

Ještě nějaké foto. Taky ještě doplním z druhé části druhé půle.





















































Žádné komentáře:

Okomentovat