čtvrtek 31. srpna 2017

Den sociálních služeb ve Znojmě už poosmé. Navštivte stánek Domova Božice

Ve středu 6.9.2017 se již poosmé představí široké veřejnosti sociální služby na Horním náměstí ve Znojmě. Na celodenním programu se podílejí především poskytovatelé sociálních služeb na Znojemsku, ale informace můžete získat i o službách, které mají ke Znojemsku blízko.


Své místo tam pravidelně mají všechny domovy pro seniory včetně toho našeho božického i služby terénní. V pestrém programu se bude tančit, zpívat i hrát.
Slavnostní zahájení odstartuje na pódiu na Horním náměstí v 10:00 hodin. Až do 17:00 hodin se v rámci programu Dne sociálních služeb budou prezentovat organizace z oblasti sociálních služeb a péče. Návštěvníci se tak mohou těšit například na vystoupení Tančit může každý Domova seniorů z Plavče nebo na Pásmo písní a básní seniorů z Hostimi. Hudebním vystoupením přispěje Zámek Břežany a tanečním zase Dům seniorů z Jevišovic.
Nás však bude určitě nejvíc zajímat vystoupení božického Domova. Podívat se můžeme na dvě vystoupení: Pohádka (10:25 - 10:50 h) ve spolupráci se studenty z Přímky a ukázku Canisterapie, kterou Domov Božice připravil s DS ADRA.
A na co se sami senioři, protagonisté a hosté zároveň spolu s ostatními mohou těšit? Mládež z nízkoprahového Klubu Coolna se jim představí s ukázkou streetdance, Liga vozíčkářů vystoupí s asistenčními psy a ITACS Znojmo poučí diváky ukázkami sebeobrany Krav Maga. Dále se mohou zapojit do výtvarného tvoření, zahrát si stolní fotbálek nebo soutěžit o ceny. Program zakončí v 17:00 hodin vyhlášení soutěže a společná píseň.
Den Sociálních služeb pořádá město Znojmo v rámci Komunitního plánování sociálních služeb Znojemska (dále KPSS). Podrobný program s přesným časovým plánem najdete na plakátu a na webových stránkách www.socialnisluzby-znojemsko.cz.
         (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat