čtvrtek 31. srpna 2017

Senioři v Domově vzpomínali na žně tenkrát ...

Dne 17.8.2017 připravily aktivizační pracovnice pro klienty Domova Božice oslavu dožínek. Součástí oslav byla výstava historické zemědělské techniky a nářadí. Nechyběl dožínkový věnec jako poděkování za dobrou úrodu. V duchu tradic se pověsil na vstupní dveře Domova.


 Společným vyprávěním o tradicích spojených se sklizní obilí se oživily vzpomínky na těžkou práci v zemědělství. Bohatý program zpříjemnily soutěže a zpívání. Ve zpěvu nás přišli podpořit místní občané a  návštěvy Domova. A nebyla by to správná dožínková oslava bez bohatého občerstvení. Koláčky a víno a k tomu úsměv krojovaných děvčat chutnaly obzvlášť výborně.

Dny se zkracují, noci a stíny se prodlužují, a to je neklamné znamení, že léto se s námi pomalu ale jistě loučí. Klienti Domova Božice využívají každou volnou chvilku pobytem na zahradě.
Symbolické loučení s létem jsme si připravili na 25.8.2017, kde jsme se sešli na zahradě a společně s rodinnými příslušníky jsme si zahráli různé venkovní hry. Léto se s námi přišlo rozloučit v plné parádě. Sluníčko se na nás krásně usmívalo. Stromy v naší zahradě poskytly dostatečnou ochranu. Děkujeme všem za krásně strávené odpoledne!
                              Převzato z webu Domova Božice




Žádné komentáře:

Okomentovat