pondělí 14. srpna 2017

Vzniká božické kolumbárium a jiné aktivity (akt.16.8.)

Pan Jakš ukazuje, jak bude stavba
kolumbária pokračovat
Na božickém hřbitově jsou položeny základy pro budoucí kolumbárium. Stavební práce provádějí naši chlapi a já jsem pracovní četu zastihl v pilné práci. Své místo by zde mělo najít 20 uren. Kolumbárium bude ve tvaru písmene Z.


Nakoukl jsem též, jak pokračuje oprava střechy na faře v Křídlovicích a zajel jsem i do Zámlýní, kde už tamější obyvatelé mohou využívat novou silnici ze zámkové dlažby a pojezdový chodník k chůzi i parkování. Jenom nějak nechápu, jak je myšleno ono zakončení druhé cesty jako místa pro otáčení. Bude to snad znamenat, že tato komunikace nebude průjezdná? Nebo zůstane pouze zpevněná, ale bez dlažby?
Jinak ale velmi významné plus pro další rozvoj naší obce a její modernizaci.

P.S. Ani našim kaštanům u hřbitova se nevyhýbá choroba. Není to moc radostný pohled.

Stavba kolumbária pokračuje, autor projektu pan Jakš řídí práci stavební čety s přehledem. Dvacítka uren se zde bude ukládat do zděných výklenků zakrytých epitafní deskou se jménem zemřelého. To už bude záležitostí mistra kamenického pana Kratochvíla.
V rámci stavebních prací na božickém hřbitově bude opravena též opěrná zídka v pravé části hřbitova, naproti vlastní obřadní smuteční síně.
                                                          (lan)




















Žádné komentáře:

Okomentovat