čtvrtek 24. srpna 2017

Nad našimi anketami. Čtenáři ProBožice jsou převážně z Božic (+ akt.foto25.8.)

ProBožice vždy aktuálně pro Vás. určitě
poznáte, co nám na dětském hřišti
přibylo.
Krátce se budu věnovat zhodnocení výsledků  posledních anket na našem blogu. Osobně mě zajímala nejvíc ta, jež se vás ptala na to, odkud jste vy, kteří čtete tento blog. Výsledek je pro mě více než potěšující.



Téměř 80% vás čtenářů žije v současné době v Božicích. Dalších 6% jsou čtenáři, kteří v Božicích dříve žili, ale v současné době bydlí někde jinde. Život v Božicích je však zajímá. No a člověka potěší, že náš blog čtou i lidé, kteří v Božicích nikdy nebydleli, ale buď je život v Božicích zajímá nebo je zajímají některá témata, o kterých se tady píše. Takže všem účastníkům ankety díky a jedeme dál!!!!!!!!!!!!

16.7.2017 – 24.8.2017

V obci Božice:
žiji od dětství 33 (58%)
přistěhoval/a jsem se v dospělosti 12 (21%)
již nebydlím, ale život zde sleduji 6 (10%)
jsem nikdy nebydlel, ale život zde sleduji 5 (8%)

Celkem: 56


O něco starší byly ankety, jež se týkaly ohlasu na zákaz kouření v hospodách. Vůbec mě nepřekvapuje, že výsledek není úplně jednoznačný a odráží celkovou rozpolcenost českého národa nad zmíněným zákonem. Samozřejmě, že jsme rádi, že po návštěvě lokálu nepáchneme jako tchoři, ale na druhou stranu vnímáme, že toto opatření rozbilo tradiční osazenstvo stolů v restauracích, vyhnalo kuřáky ven před hospody a zcela nepochybně snížilo návštěvnost jednotlivých podniků. V létě to ještě není tak patrné, ale v zimním období to hostinské služby určitě citelně pocítí. Místo toho se kupují lahváče v obchodech a popíjejí se venku před obchody. Tam se i kouří, protože to nikdo a nic neomezuje, ani nekontroluje! Toto je daň nepromyšleného zákona z dílny současné vládní koalice: V hospodě nekuřte, běžte před hospodu, tam to nikomu nevadí! Tak nějak by se to taky mohlo interpretovat. Copak v Božicích, tady máme jenom jednu hospodu a kolem ní moc dětí neprojde, ale třeba v Boroticích je to nádherná ukázka vzoru pro mládež. Hospoda přímo naproti mateřské školce. Asi to tak je z pohledu naší současné vlády v pořádku. Aspoň neslyším nikoho - v první řadě starosty obcí a zástupce školských zařízení - že by proti tomuto nešvaru něco podnikali. Nebo o něčem víte?

29.6.2017 – 23.7.2017

Vítáte zákaz kouření i v hospodách, kde se běžně nevaří?
Ano 20 (45%)
Ne 10 (22%)
Je mi to jedno 14 (31%)

Celkem: 44

Této anketě předcházela anketa na podobné téma:

25.5.2017 – 29.6.2017

Začnete po zákazu kouření chodit do hospody?
Ano 17 (33%)
Ne 25 (49%)
Sem tam ano 9 (17%)
Celkem: 51

V Křídlovicích na návsi pod kostelem stále stojí cisternička
s pitnou vodou. Závada tak tak jako vždy v bývalé Židovské
ulici nad Čurdovým
Dneska - pátek 25.8.2017 už je náhradní nádrž s pitnou vodou pryč, takže je vše OK.
Hotovo je pro letošek taky na střeše fary. Sdruženými prostředky z dotace JmK, biskupství brněnského a božické farnosti je jedna třetina střechy hotová. Takže díky za záchranu "za pět minut dvanáct".
Horší osud potkal střechu farní stodoly, která nebyla do režimu "kulturní památky" zařazena. Během tohoto týdne její část propadla.




Žádné komentáře:

Okomentovat