středa 26. července 2017

Božické otevřené sklepy s hudbou a vínobusem! (akt. 26.7.)

Letošní Božické otevřené sklepy v sobotu 29.7.2017 slibují tradičně bohatý program ve sklepních uličkách, nabídne produkci 20 vinařů z jižní Moravy i ze Slovenska a Rakouska, výstavu fotografií v rotundě obecního sklepa a hodně hudby.

 Božické otevřené sklepy se konají 29. 7. 2017 od 13.00-21.00 v Božicích u Znojma. Čekají na Vás otevřené sklepy místních vinařů, ale i vinařů ze Slovenska a Rakouska, kteří budou prezentovat nejen výborná vína, ale také mnohé slané i sladké pochutiny.
 Jak informuje v Božickém zpravodaji místopředseda DBV Josef Leisser, vinaři se od minulého ročníku výrazně obměnili, ovšem staří známí božičtí vinaři, ať už zástupci Kopečkářů, či další členové DBV zůstávají. K nim se letos přidávají Vinné sklepy Lechovice, Nové vinařství z Drnholce a zmínění zahraniční vinaři.

Skleničky a platební lístečky můžete zakoupit u Obecního sklepa za 150 a 250 Kč, který najdete na zastávce Božice, Jednota. Zde má zastávku také bezplatný VÍNOBUS Ivana Hudce, který Vás odveze do druhé lokality- Sklepní uličky u Borotic a také k řízené degustaci na vinici Pustina, kde naše Družstvo hospodaří a vína dozrávají do své krásy. Nově bude zajíždět i do Jaroslavic a hrádku. Pořadatelé proto prosí, abychom k dopravě do sklepní uličky využili tuto unikátní vesnickou dopravu speciálně připravenou pro tuto akci.


K cestě do Božic doporučujeme využít veřejné dopravy. Ubytovat se po předchozím objednání můžete ve stanovém městečku na fotbalovém hřišti (s veškerým sociálním zázemím), popř. v Penzionu Podzámčí v Jaroslavicích. Připravili jsem pro Vás také vernisáž fotografií v rotundě Obecního sklepa, Neoveskou cimbálku, CM Friška, Mužáky z Tasovic, harmonikářku Marii Sadimovou, soutěže a mnohé další. Během odpoledne projdou od sklepa ke sklepu Mužáci z Tasovic a zahrají každému vinaři (jako poděkování) a přítomným hostům daného sklepa.

Pro více informací navštivte náš Facebook https://www.facebook.com/dbv.bozice/,  http://dbv.webnode.cz/bozicke-otevrene-sklepy/zakladni-informace/, popř. nám napište na dbv.bozice@seznam.cz

Těšíme se na setkání při sklence dobrého vína.
Josef Leisser, místopředseda Družstva božických vinařů

Kdo se chce podívat již dopředu na vystoupení tasovických Mužáků  nebo Neoveské cimbálovky, tak ať si najde třeba:
Mužáci z Tasovic: https://www.youtube.com/watch?v=NGvKO8RXf7E

Neoveská cimbálová muzika:
https://www.youtube.com/watch?v=Z5wiyLuAcVs
https://www.youtube.com/watch?v=X_RF1OG2Emg
https://www.youtube.com/watch?v=IPrIbkA0u_I

             (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat