pondělí 10. července 2017

Dramatická hodina u Hostěradic

Chvály na rychlost, operativnost, nasazení, odvahu a profesionalitu naší hasičské zásahové jednotky nebude nikdy dost. To, co čekalo naše hasiče v sobotu odpoledne a večer se ani nedá slovy popsat, to se musí zažít. Z pořízeného videozáznamu jsem si pohrál s "vysekáním" řady fotografií, které zachycují "hodinu mezi psem a vlkem". V reálu mezi 17:59 do 18:55 h v sobotu 8.7.2017 u Hostěradic .



Jak jsem četl na netu, ještě v pondělí 10.7.2017 vyjížděli hasiči Moravského Krumlova a Hostěradic k doutnajícím a znovu vzníceným kořenům!!! Myslím, že by o tom všem jednou mohli povyprávět naši hasiči, abychom lépe vnímali veškerá úskalí a nebezpečí před, během a po požárech!!!

Ono to bohužel v praxi není jako v povídce Šimka a Grossmanna, kde hasiči nechali oheň trošku rozhořet a ještě mu zpívali: "Zalekni se ohníčku, máme dlouhou hadičku!" Dnešní hasičská technika není o nějakých hadičkách, ale o moderních hasičských autech, kvalitních hadicích jistě taky a hlavně součinnosti mnoha dalších hasebních prostředků, z nichž ten nejmodernější bývá nasazován ve skutečně kritických situacích. Mám na mysli vrtulník a vyhlášení hasičského poplachu III.stupně.

Poplach byl vyhlášen v 16:32 h.
Hasiči SDH Božice byli tou dobou nasazeni na likvidaci požáru u Dyjákovic a odtud se na pokyn řídícího centra přesouvali do Hostěradic. Video záznam je zachycuje ve chvíli,kdy se blížili k mackovickému kruháku v 17:59 h a končí při součinnosti s nasazeným vrtulníkem v 18:55 h. Jak píšeme v původním zpravodajství, domů do Božic se vrátili cca ve 23 h.

Za další už se těším, až ještě letos obec Božice zakoupí našim hasičům nové devítimístné vozidlo pro přesun zásahové jednotky. No a ve výhledu by mělo být i nové hasičské auto!!!

                                                                        Ladislav Nevrkla, člen SDH Božice


















A přidávám snímky z akce od dalších autorů:



Foto Honzy Peterky:















Žádné komentáře:

Okomentovat