pondělí 10. července 2017

Jak se pískovalo fotbalové hřiště v Božicích

Znalci vědí, o čem je řeč. Čas od času je třeba kvalitní fotbalový trávník zapískovat. Aby zůstal kvalitní, musí se zapískovat kvalitním speciálním pískem. Ten u nás v Božicích nemáme, i když jsme ve skutečnosti na pískách!


Devadesát tun speciálního písku z Bzence padlo dnes (10.7.2017) na naše hřiště. Díky mnoha dobrým lidem bylo zapískování do tmy a deště (ano kolem 20 h na chvilku sprchlo) provedeno. Byl jsem v práci, tak jsem nemohl dokumentaci akce provést. Proto berte připojené fotografie jako ukázku, vzorek. Byl bych rád, kdyby někdo popsal, jak se takové zapískování a úprava hřiště dělá od začátku do konce ... Nejde totiž jenom o to písek dovézt a naházet lopatami na hrací plochu, ale taky jej zapravit do travnaté plochy. K tomu jsem získal taky nějaké foto, tak je též připojuji. A ještě provést konečnou úpravu.
Na zapískování se  podíleli i další "od fotbalu" jako Pepa B., Pacík, Martin T., Pavel N. ....
Na snímku jistě poznáte Žapíka, Zdeňka, Ivana M., Mistra, Honzu K. a Míšu Top. A za volantem Jirku P. A na dalších snímcích je tam ještě Laďa S., Dejv (?) a mladý Z. (?, omlouvám se, nevím křestní jméno).
Škoda, že  je taková akce dosti finančně nákladná, hodila by se minimálně každé dva roky ....

                      (lan)











Žádné komentáře:

Okomentovat