čtvrtek 6. července 2017

Za hudbou i Napoleonem a na OLD STARS Božice (akt.7.7.)

Začátek prázdnin je tradičně v našem okolí ve znamení hudby a rekonstrukcí bitev. Na své si přijdou i milovníci kopané.



Asi nejlákavější akcí je Znojemské inferno neboli rekonstrukce dvou bitev napoleonských armád u Dobšic v sobotu 8.7.2017 a u Suchohrdel v neděli 9.7.2017. V rámci doprovodného programu můžete napoleonská vojska potkat i v Lechovicích, a to ve čtvrtek 6.7. večer a v pátek při pochodu z Lechovic do Znojma a při stavbě vojenského tábora v areálu Louckého kláštera.


Hudební festival Znojmo má svou hvězdu ve dvou koncertech Pavla Šporcla, mě lákají Uherčice Pavlíny Senič (operní pěvkyně) s recitací herce Pavla Zedníčka v pondělí 17.7.2017. Letos po několika letech nebude součástí doprovodného programu koncert v božickém kostele, ale na Tour de varhany si můžeme zajet do jaroslavického nebo hevlínského kostela v neděli 9.7.2017.


Bohatý program slibuje Višňovské kulturní léto. Osobně by mě zajímal koncert skupiny ARCUS v pátek 7.7.2017, kde jako předkapela vystoupí ve 20 hodin začínající místní skupina BLACKOUT s naším kytaristou Romanem Dojčarem ve svých řadách.



V sobotu 8.7.2017 od 13 hodin probíhá fotbalový turnaj STARÝCH PÁNŮ neboli OLD TEAM FOOTBAL v Hostěradicích. My tam samozřejmě nebudeme chybět, protože mezi kvartetem startujících Old-týmů bude taky náš OLD STARS TJ SOKOL BOŽICE vedený Janem Kudličkou st. a Jiřím Pavelčíkem. 
Pořadatelé slibují bohaté občerstvení po celý den v krásném fotbalovém stánku v Hostěradicích a určitě i nějakou taneční zábavu. Celá akce je totiž "zapasovaná" do rámce tradiční hostěradické pouti. To se pokusím zjistit. A už jsem zjistil, že  je v Hostěradicích pouť a že Old Stars týmy jsou: Hostěradice, Miroslav, Vícenice a Božice. Nalosují se dvojice, vítězové hrají o pohár, poražení o třetí místo.



Tradiční stavařský nohejbalový turnaj se koná v sousedních Čejkovicích. Bližší info doplním.

Kdysi i v Božicích známé a oblíbené plecháče - Hobby Rally Cross - se momentálně nejblíž k nám konají v Přibicích. Zrovna tuto neděli 9.7.2017 od 10 h:


A z jiného ranku jedna informace pro motoristy:
Po rekonstrukci nově otevřená čerpací stanice v Miroslavi na Nádražní 1178 (bývalá BENAMI), nabízí kvalitní PHM (natural, diesel, diesel aditiva plus a LPG), tankování do firemních vozidel a myčku vozidel. Dále možnost ubytování (17 lůžek) cena je 299,-Kč/noc. Nově otevřená restaurace nabízí denní menu, snídaně, obědy a večeře. K dispozici je také venkovní terasa, dětské hřiště a víkendové grilování.  
   (lan)









Žádné komentáře:

Okomentovat