sobota 8. července 2017

Vrátili jsme se s pohárem a dobrou náladou (+foto ze zápasu+odkaz na další foto)

Pod bedlivým dohledem předsedy TJ, vedoucího mužstva A, bývalého vedoucího mužstva A a taky nás několika věrných fanoušků jsme pouťovou sobotu strávili na hřišti v Hostěradicích. Turnaj, kterého se  již podruhé zúčastnilo naše OLD STARS mužstvo, měl dobrou úroveň a po zásluze jsme si odvezli pohár za 3. místo.


S výjimkou Honzy Sz.ml. jsme měli suverénně nejstarší mužstvo - a nebylo to vůbec znát! Honza Kudlička st., Honza Szabó st. a Jožin Raušer ukázali všem, že fotbal se dá dneska hrát i po padesátce! Náš tradičně největší šoumen Mara Kročil si to vyzkoušel jak v poli, tak v brance - a tam mu to evidentně svědčilo! Mužem, který celý tým dirigoval, byl Bruno na stoperu a jeho brácha Pavel v poli patřil k velmi nebezpečným hráčům (i s dobrou míčovou technikou).
V prvním utkání jsme měli tak trochu smůlu, protože jak říkal Jura Pavelčík: "Na šance jsme to jasně vyhráli my!" Bohužel na vstřelené branky to vyhráli domácí veteráni celkem jasně 5:2!

V boji o třetí místo už jsme neponechali nic náhodě a domácí "B"tým jsme zdolali bez větších problémů 4:1. Jak dopadl finálový zápas, nevíme, jeli jsme již domů a podle našich hráčů vedli průběžně domácí "A" nad Vícenicemi 2:1.

Pohár jsme však od pořadatelů v dobrém rozpoložení převzali a radovali jsme se, jako kdybychom měli ten velký. To proto, že se sešla výborná parta starších hráčů, kteří byli rádi, že se po čase potkali a pobyli pospolu. Posedělo se ještě v Hostinci u Kudličků, kde Honza zajistil občerstvení a holky-oslavenkyně ze salonku nás potěšili chlebíčky a zákusky. Takže jim tímto přejeme vše nejlepší k životnímu jubileu - a radost až do rána! Mimochodem my můžeme tančit a zpívat doma na dvorku, protože výbornou živou muziku slyšíme za plotem. :-)

Další foto od Jirky si prohlédněte na:
 http://cadaji.rajce.idnes.cz/Turnaj_starych_panu_Hosteradice_8.7.2017/



Božice - Hostěradice A 2:5 (1:4)
Než jsme se pořádně rozkoukali, rozehrávka se nám nepovedla a po pěkné šibenici jsme prohrávali v 5´ 0:1. Po další pěkné akci domácích a přesné polovysoké střele bez přípravy to bylo najednou 0:2.
Pak byl v gólovce Mara Zifčák, ale z metru nedal! Z protiútoku z velkého úhlu přesnou střelou pod břevno zvýšili domácí na hrozivých 0:3! Prostřídali jsme hráče, Bruno se posunul dopředu a hned dal gól, čímž snížil na 1:3. Občas se na  hřišti zajiskřilo, ale jak bezelstně pravil Čert ke svíjejícímu se domácího hráči: "To byl jen takový  decentní faul!" Domácí znovu zvedli hlavy a výsledkem bylo břevno naší brány. Těsně před půlkou dali domácí  z otočky  střelou tečovanou o záda některého z našich hráčů pěkně do vinglu na 1:4. Obratem měl snížení na kopačce Čert, ale tak jako ještě v nějakém dalším případě nezakončil!
Do druhé půle jsme vběhli s Marou v bráně a když Jura poslal míč Pavlovi, který bez zaváhání k tyči snížil na 2:4, byli jsme znovu ve hře. Mara Z. poslal míč ostrým bodlem k pravé tyči, ale míč šel těsně vedle ní. Taky náš nejstarší OLD Honza K. si udělal několik hráčů, na vápně však už ho nenechali zakončit. "Teď máme nějakou převahu." "Ta je len dočasná." A taky že jo. Otevřeli jsme hru a domácí nás hned ztrestali. Tři hráči nás vyšachovali a jeden z nich upravil na konečných 2:5. Pěknou akci zakončoval Pavel, ale hostěradický gólman ji bravurně vytáhl ven. Stejně tak se blýskl pohotovou robinzonádou náš gólman Honza. Pak byl ještě v sóle Jura Pavelčík, ale trefil jenom gološe ...
"Hráli jsme moc běhavý fotbal, nahoru dolu, to nám tak úplně nevyhovuje," konstatoval po zápase vedoucí mužstva Honza K.

Ve druhém utkání porazili Vícenice Hostěradice B 5:3 po  poločase 2:2.
Domácí nejprve vedli 1:0, pak dotahovali na 2:2. Na začátku druhé půlky však dostali třetí gól a museli hru otevřít. Zoufalá snaha o vyrovnání byla marná, když ani vyhlášený střelec Bogner neproměnil tutovku. Do otevřené obrany vlítli hosté a bylo to zase o dvě branky - 2:4. Domácí však nerezignovali a znovu snížili na 3:4.Rozhodl závěrečný brejk hostů a jejich vítězství 5:3.

O 3. místo: Božice - Hostěradice B 4:1 (3:1)
Po dvacetiminutové přestávce jsme nastoupili v boji o třetí místo velmi bojovně a odhodlaně. Do brány se postavil Mara Kročil a Honza Szabó ml. se vysunul na hrot útoku. Obojí bylo ku prospěchu věci a po pár minutách bylo jasné, že tentokrát ukážeme, jak se nejen hraje, ale jak se taky promňují šance. Nejdříve si Honza Sz.ml. výborně poradil s přihrávkou od Čerta a v běhu přesně trefil na 1:0 (to bylo v 6´) a poté se ve 22´ výborně položil do odraženého míče Luboš a poslal nás znovu do vedení 2:1. Akci výborně připravil Honza Sz.ml., který pěkně prošel po levém křídle aodcentroval před bránu ... Domácí totiž mezitím v 17´ vyrovnali po naší minele na vápně a tvrdým bodlem do vinglu na 1:1. Ani výborný Mara neměl šanci ... To bylo však ze střeleckého arzenálu domácích vše.
Další náš pěkný útok zakončil ve 27´ dnes mimořádně střelecky disponovaný Honza Sz. na 3:1.
Ve 40´ předvedl výborný zákrok náš gološ Mara a výbornou jedůvku vytáhl na tyč! Domácího gólmana prověřil i Jožin a ještě jednou se ukázal Mara v naší bráně, když gólovku k tyči vytáhl na roh. Definitivní tečku za zápasem měli na kopačkách otec a syn Szabóovi. Šanci zakončit brejk dostál táta-děda Szabó (zápas sledoval s nadšením i vnuk) a napodruhé přeloboval domácího gólmana. Vítězstvím 4:1 jsme se s turnajem OLD STARS rozloučili a převzali jsme po zásluze malý ale hezoučký pohár! A taky jsme obdrželi pozvánku na příští rok! Nálada v Hostěradicích byla výborná, návštěvnost vysoká, zajištění akce profesionální!

Snad jenom nás znepokojovalo houkání sirén a hasičských aut. Na poli mezi Hostěradicemi a Oleksovicemi hořelo. Pro naše hasiče to byl dneska odpoledne už třetí výjezd (po poledni do Strachotic, odpoledne k Hevlínu a odtud rovnou k Hostěradicím!). No, nemají to v letošním extrémně suchém a slunečném létě s tropickými teplotami jednoduché!
 (lan)







Z průběhu utkání několik momentek. Omlouvám se, zapomněl jsem v NB kartu, tak jsem musel fotit jenom na mobil:




















Honza Sz.ml. na 3:1

Dloubák Honzy Sz.st. na konečných 4:1



Žádné komentáře:

Okomentovat