čtvrtek 20. července 2017

Můžeme střílet divočáky z jedoucího vozidla. Ale máme je v Božicích?

Titulek v dnešních novinách byl bombastický: Střelba na kance z kombajnu povolena. Až do minulého týdne byl takový způsob lovu přísně zakázán a hrozilo za něj odebrání loveckého lístku. Teď se však myslivci kvůli této nebezpečné technice lovu mezi sebou přou.
Všichni, kdo vlastní zbraň, určitě zbystřili pozornost. Obzvláště ti, kteří se těší na to, že budou na našich polích jezdit a střílet divočáky jako na safari nebo jako bizony ve Vinnetouovi. Týká se to však i Božic?



Divočáka jsem nepotkal, jak je rok dlouhý, naposled před lety na Bažině. Co běhá po božických polích, taky nevím. Sražených zajíců je oproti minulosti velmi málo, a tak skutečným nebezpečím je pouze přebíhající srnčí. To se v noci blízko solárek potká s nějakým autem nejčastěji.
A tak velký humbuk kolem "střelby z jedoucích kombajnů ze samopalů" na divočáky se asi nekoná. I když, dneska jsem si povšiml trošku se vzpamatovavší se kukuřice (nebo prosa?)... To bývá pro divočáky taky zajímavý porost: Takže pozor! "Slavnosti sněženek se šípkovou nebo se zelím" možná začnou i v Božicích. "Mor ho!"
         (lan)

P.S. Titulek jsem záměrně stvořil dvojsmyslný. Jedoucí vozidla určitě v Božicích máme ...



Žádné komentáře:

Okomentovat