sobota 22. července 2017

Červencový božický pel-mel a poděkování rodičů

"Berte, sedni!"
Každodenních drobností i velkých událostí je v Božicích tolik, že i Praha nebo Brno nám můžou závidět. Bulvární deník Blesk by tady klidně mohl zřídit svoji pobočku a externí redaktor otevřít svoji kancelář. Někdy je to pro zasmání, jindy pro vážné zamyšlení, potřetí nějaká výtka a počtvrté pochvala.


Začnu od pochvaly, byť k ní nemám zcela úplné podklady a možná se v detailu úplně netrefím. Podstata je ale jasná: Rodiče dětí, které se zúčastnily nedávného letního tábora v rekreačním středisku Nesměř nedaleko Velkého Meziříčí v romantickém zalesněném údolíčku řeky Oslavy, moc a moc děkují organizátorkám a vedoucím tohoto tábora z řad božických žen - R. Barákové, Z. Ralenovské. M. Kočí, M. Hnízdilové a M. Suchánkové. Ještě jednou velký dík za ochotu, nápad a výborně připravenou akci pro naše děti.
Křest ohněm má za sebou beachvolejbalové hřiště vedle školní tělocvičny. Křtili je božičtí "profesionální" volejbalisté a "zaplážovali si" prý výborně. Hřiště je veřejnosti přístupné, třebaže je za oplocením a za branami na školním dvoře. V Relaxu si můžete půjčit klíče a buď brankou z dopravního hřiště, nebo hlavní bránou od vojenských bytovek, si můžete jít kdykoliv "zaplácat" a vyválet se ve speciálním písku. Nedovolené je však vnikání do tohoto prostoru přelezením bran nebo plotů! Takového nezvaného návštěvníka poženou zodpovědné osoby takovým tím neslušným krokem (s....kým). Bližší informace si přečtete v Božickém zpravodaji, který vychází po neděli.
Od Vranova už to zase bouří, bude pršet! Dneska to tipuju tak na deset! Čtvrteční déšť měl v Božicích rozptyl na kalibrovaných plastových dešťoměrech (doufám, že jsou všechny čínské výroby a zakoupené ve vietnamských tržnicích) mezi 17-19 mm!
Chodník v Zámlýní už pokročil - viz foto!
Krásně bylo dneska dopoledne u Hraběcí studánky a Prostředního Karlovského rybníka. Mezi větvemi najdete na fotografii vodního ptáka. Prý by to měla být volavka popelavá. Je to ona? A najdete ji na té fotografii? Jinak pozor na přírodu: Kapradiny a jiné rostlinstvo jsou lákavé, ale klíšťata nespí a autor fotografií mi teď sděloval, že na svém těle po této krásné inspirativní vycházce našel na svém těle čtyři tyto nebezpečné parazity!!!
Staré Božice mizí a nahrazují je Božice nové. Stavební boom trvá a zasáhl ve větší míře i České Křídlovice. To je dobře. Moc dobře. Týká se to oblasti "Čimperku" a kolem "Zlaté uličky".
Na závěr ještě dvě potěšující zprávy. Opraveno bylo vozidlo E.ONu poškozené kombajnem na brambory v zatáčce pod hostincem naproti paní Němečkové. Oprava přišla bratru téměř na 80 000 Kč. A v pátek byl instalován nový sloup s veřejným osvětlením, za ten přeražený o hodovní neděli havarujícím motoristou. Moc se nespletete, když si tipnete, že se celá oprava (s vykopáním a novou instalací) vyšplhá do dvaceti tisíc korun českých !
A borec nakonec: Ve výcviku je tento krásný pejsek. Plemeno jsem si nechal třikrát zopakovat, takže vím, o jakého pejska jde. Tento slyší na jméno Bert a základní povely už zvládá. Třeba na pokyn páníčka: Sedni, dostaneš piškot, si skutečně krásně sedl, jak zachycuje i připojená fotografie. Jestli si teda někdo tipne to plemeno, tak pište! Komu pořád nejde psát komentáře za článkem (musíte odkliknout slovo PUBLIKOVAT), tak napište normálně na probozice@centrum.cz nebo kdo zná můj mobil, tak se můžete ozvat.
Vnoučata jsem dneska (stejně jako sebe) utahal po božických akcích (fotbálek na Škárkovce a fechtly pod hláskou), takže mám na chvilku noťas pro sebe a dělám, co můžu. Jsem štvanec, ale co bych pro vás v dusném parném létě neudělal! :-)
           (lan)

Vzhůru na Škárkovku se vzpomínkovou fotografií

Staré Křídlovice mizí ...



... nové se staví!

U Hraběcí studánky je krásně ...

Ale pozor: Klíšťata útočí ...

Poznáte ptáka na fotografii?


Před námi už je zase nový sloup veřejného osvětlení ...




Na beachvolejbalové hřiště tudy (brankou) ...


...nebo zadní hlavní bránou

Bert poslechl a dostal slíbený piškot ...
Před areálem Fechtl Cupu pod hláskou

Nový chodník v Zámlýní


2 komentáře:

  1. Menší oprava k dětskému táboru-bylo to v Křižanově-Vysočina.a mezi dalšima organizátorama ještě i M.Babčanová:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tušil,ze jsem něco zvojtil,proto jsem se už dopředu omlouval.díky za opravu a doplnění a vice najdete v tištěném Bozickem zpravodaji.

      Vymazat