středa 5. června 2013

Je libo pizzu, nebo spravit zoubek? (pův.publ.23..2013)

Dáte si raději pizzu, nebo si raději necháte ošetřit chrup? Zájem o nevyužité nedokončené nebytové prostory v pravé krajní části druhé víceúčelové budovy na hřišti ožívá.
Nevím, kdo všechno má nějakou vizi, co by se s prostorem původně určeným pro kavárnu-cukrárnu dalo v současné době dělat a podal si žádost na pronájem. Leccos se však mezi lidmi říká, a tak bude určitě zajímavé sledovat, jak to s nedokončeným, málo využívaným prostorem nakonec dopadne.
Vzhledem k tomu, že názory na využití této nedokončené místnosti znovu ožívají, posouvám ji do současné doby. Určitě i božická radnice ráda přivítá názory svých občanů na využití těchto prostor. Jak nákladné by bylo provozování fitka je třeba zjistit tam, kde je mají. Jedna věc je zajímavý nápad, druhá ekonomické hledisko. Tyto prostory jsou určeny pro komerční pronájem, tj. takový, který přinese nějakou korunu (do budoucna euro) do obecní pokladny. Tak se vyjadřujte.

                                                                          Ladislav Nevrkla

25 komentářů:

  1. Raději bych volila KNIHOVNU...

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně to vidím jak tam jsou řady uslintaných lidí těšících se na čerstvou pizzu za 150 Kč.Každopádně si myslím že božice pro takové podnikání nejsou.Obchodů s potravinami je tu hafo pohostinství taky, s oblečením taktéž.Kovomat tu taky tak nějak je, kadeřnic plno.Božice pro rozvoj malého podnikání nejsou.Kdysi jsem přemýšlel nad pronájmem těchto prostor za účelem podnikání ale když jsem si spočítal náklady na vybavení a provoz a mnohaletou návratnost než bych začal vydělávat rychle mě to přešlo.Tyto prostory v Božicích dle mého jsou vhodné maximálně pro větší firmy kterým nějak neuškodí když provoz zavře po měsíci jelikož nevydělá ale drobného podnikatele by to zrujnovalo.

    OdpovědětVymazat
  3. Vážení,prvně se podívejte v jakém jsou stavu tyto prostory k podnikání.Je to místnost v tzv. hrubém stavu-kde není nic hotovo(není podlaha ,omítky,rozvody vody,elektřiny,topení a pod.) Takže než se někdo pustí do podnikání,bude muset investovat nemalé finance na dokončení,které budou řádově ve statisících,což ostatně už řadu zájemců ihned po zhlédnutí prostoru hned odradilo.
    Cukrárna, picerie nebo vinárna nemá v dnešní době budoucnost,protože taková kupní síla tu určitě není.I větší města mají tyto podniky většinou poloprázdné a krachující.Ostatně picu si můžete dát v Relaxu,zákusky se prodávají v potravinách a víno snad raději v nějakém pěkném sklípku(třeba v obecním).
    Z těchto důvodů bych se tedy přikláněl raději k zubní ordinaci,která je určitě více potřeba než již popisované podniky.Mimochodem ošetřit chrup potřebuje každý,čekací doby na ošetření jsou všude dosti dlouhé a tak si myslím že ordinace určitě do krachu nepůjde.
    A ještě jedna věc-jsou větší vesnice a co by dali za to mít zdravotní středisko,natož zubaře.

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím si že ordinace ať už praktická nebo zubní by do těchto prostor potřebovali daleko větší investice.Zřízení čekárny,vybavenost ordinace to nespraví nějakých pár desítek tisíc ale stovek tisíc a navíc na co tu máme zdravotní středisko které z mého pohledu není plně využito ale proti gustu žádný dišputát pokud má nějaký lékař zájem.Někdy mi Božice připadají jako Kocourkov nebo Hoštice u Volyně z komedie Slunce,seno....To se vždy vymyslí nějaká akce hurá ale nedomyslí do konce.V Božicích je zhruba 1500 obyvatel ale buduje se a plánuje jako by jich tu bylo minimálně 10 tisíc.Tolik prodělaných peněz a zbytečně vyhozených nebo ležících ladem nad tím rozum zůstává stát.Neříkám povedli se i dobré a rozumné věci ale defakto to jsou maličkosti které zastinují věci podstatné.

    OdpovědětVymazat
  5. udelejte fitnes centrum aby tam mohli chodit fotbalisti atd ta by se podle me by se to vyuzilo na 100%

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím.

      Vymazat
    2. A kde bude mít pan Kudlička uschované zboží a občerstvení, když to bude využívat někdo jiný než on? Nikdo jiný totiž tyto prostory ještě nevyužíval a pár nápadů tu bylo, ale nějak to neprošlo zastupitelstvem.

      Vymazat
  6. Pan Kudlička si jistě poradí je to moc šikovny pán!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reagoval jsem a poslal úvahu, ale asi se vám moc nechce ji uveřejnit, no přemožte se ! Padni komu padni ! PePř

      Vymazat
    2. Tento diskuzní příspěvek jsem poslal vedení naší obce, jelikož spadá do jejich kompetence. (lan)

      Vymazat
  7. jako myslite ty studeny parky v rohliku ? no dekuji ale to si radsi nedam nic !!! uz to vidim zase tam bude neco kam budou lidi chodit dva mesice
    neco jako relax kde s prominutim ........... a zase s toho bude prd !!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna párky v rohlíku patří k tomu o co je na fotbalech zájem,teplý nebo studený.Komu to vadí ať si něco ohřeje doma a neotravuje tady.

    OdpovědětVymazat
  9. tak proc je tady nabizijou ? ste akorat banda lontaku nic vic nic min;) ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Divím se,že tady diskutujete nad ničím :-(.Já už bych takovýho .... vynesl v zubech!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. koho ty chces vynaset prosimte mozna tak odpadky do popelnice nic vic :D :D :D :D :D :D :D

      Vymazat
  11. je tam zbytečnej pordel a skladište a nikdo nic stím nedělá zamyslete se všichni nad sebou už je to hodně roku a nikdo stím nic nedělá a dělat ani nebude !!!!

    OdpovědětVymazat
  12. My chceme fitko!!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Zajímalo by mne, na co by to fitko sloužilo. Pokud vím,nějaké vybavení je i v Relaxu. Je využité !? Zubař!? Copak paní zubařku nemáme ? Máme, a když je akutní případ, stejně neošetří a normální objednání 2-3 měsíce. Nebo se plánuje, že by do Božic přišel ještě jiný zubař ?

    OdpovědětVymazat
  14. Naco fitko?? No přece na cvičení a v Relaxu je s prominutím velké ... kulové.. A na co asi, nejbližší fitness je v Hrušovanech a za cestu se mi nechcou utrácet peníze a co vím moc lidí(žen) jezdí do fitka tady z Božic!!

    OdpovědětVymazat
  15. V relaxu neni nic!!!A zubařka naše by se měla stěhovat na hřiště aspon to tak bylo myšlené

    OdpovědětVymazat
  16. A proč v Relaxu není nic?Nebylo by rozumnější vybudovat fitko tam,když už tam jsou placené odborné pracovnice?

    OdpovědětVymazat
  17. Ale nejsou to odborne pracovnice na fitko je to škoda uplatnění by to určitě mělo!

    OdpovědětVymazat
  18. Omlouvám se autorovi zn. PePř, že jeho diskuzní příspěvek nemůžu publikovat. Dotýká se práv jiného občana a tyto stránky nemůžou být arbitrem v takovýchto otázkách. (lan)

    OdpovědětVymazat