pondělí 17. června 2013

Veselá premiéra Dne otců na Kolonii aneb Táta fesT poprvé

Ženy na Kolonii přichystaly o víkendu na své muže "kruté" odpolední chvíle. Jednalo se především o takové věci, jako je např. vyprat pokaděnou plínku včetně její vymáchání a pověšení na prádelní šňůru.
Následovala disciplína, při níž museli za pomocí pánské ochrany Primeros přepravit vodu z jedné nádoby do druhé a dále pak zasunout vařečku uvázanou kolem pasu během dvou minut několikrát  do pivní láhve. Zajímavým se ukázal slalom mezi pneumatikami. Zajímavým proto, že jej otcové absolvovali nikoli na lyžích, ale v rukách s kotoučem, na jehož korbičce byla naložená manželka, případně dcera dotyčného muže. V ruce držela kelímek s vodou a musela vodu přemístit z jedné nádoby do druhé. Všichni se pobavili ve chvíli, kdy se ctihodné hlavy rodin pokoušely pomocí dětské stříkačky sestřelit plechovky umístěné na kladině, nebo pomocí slámky na pití přemístit lentilky z jedné misky do druhé. 
To vše se konalo na čas a za přísného dohledu místních žen. Celou akci také sledoval nejstarší občan Kolonie děda Urbánek. Účastníci soutěže dostaly za odměnu upečená ženské ňadra, která byla velice chutná. Pro všechny přítomné byla uvařena dršťková polévka a nabídnuto další pití. 
Poté se až do tmy hrál na hřišti fotbálek, kde jako soupeři byli na jedné straně společně muži, ženy a děti a na druhé straně brigádníci z Hungarie. Cílem bylo pobavit sami sebe i návštěvníky, což se podařilo.
                                                                              Zdeněk Čurda









Žádné komentáře:

Okomentovat