pondělí 24. června 2013

Drobnosti z Božic a okolí

Nejen fotbalem a hasiči jsou Božice známé doma i v okolí. Fotbalu rozumí samozřejmě všichni a proto radíme, co by kdyby a mudrujeme, proč to či ono není, nejde, nefunguje. Hasiči mají taky bohatou činnost a téměř každý víkend vyplněný nějakou aktivitou. Jsou však i oblasti a obory, kde též zaznamenáváme věhlas, ale ani o tom pořádně nevíme.
A tak třeba až z Miroslavského zpravodaje (velikánská a neomluvitelná chyba je, že už dávno nemáme obnovené Božické noviny v podobě minimálně dvouměsíčníku) č. 3/2013 se dovídáme, že se  tam 25.5.2013 výborně prezentovaly božické děti z kroužku zumby na taneční soutěži Funny Dance Show. Po diskotéce následovalo vyhlášení vítězů a předání cen. Pro nás je zajímavé, že cenu "Talent Funny Dance Show" získal Marek Kročil z Božic. Tak i my dodatečně blahopřejeme.
Ve Znojemském týdnu 26/13 jsem se dočetl, že božičtí hasiči patří mezi ty šťastné, kteří obdrží krajskou dotaci na nákup nové výzbroje a výstroje ve výši 80 000 Kč.
Během včerejška a dneška se konečně objevily plakáty na letošní Božické krojované hody. Jsou tam dvě neznámé, a to, kdo bude hrát sobotu fotbal a jaká kapela bude hrát v neděli. Já bych ještě dodal, že vzhledem k předpovědi počasí měla být na plakátě douška, že se akce koná na hřišti "za každého počasí", nebo odkaz, že "v případě nepříznivého počasí se taneční zábavy konají v sále kulturního domu". Třeba se během týdne dozvíme víc. Zatím jsem pouze zaslechl, že sobotním soupeřem Božic ve fotbalovém utkání by mohl být spojený tým Lechovických vinařů a borotických jatek. Tak se nechme překvapit.
A k sobotní kapele jsem si vyhledal následující informaci o jejím složení:

SABRIN live band vystupuje ve složení


  • Čestmír Brázda: kapelník, baskytara, Pannova flétna, zpěv
  • Petr Juránek: klávesové nástroje, akordeon, zpěv
  • Dagmar Karásková: zpěv, tenor saxofon, housle
  • Jiří Zicha: kytara, trubka, zpěv
  • Michal Kratochvíl: bicí nástroje, piáno, zpěv.

  •                         Ladislav Nevrkla

    1 komentář:

    1. a budou ty fotbaly srandamače, nebo budou hrát za Božice organizovaní fotbalisti?pak to stojí za h.....

      OdpovědětVymazat