sobota 29. června 2013

Hodovní chasa převzala hodovní právo + video ze soboty

Hodovní chasa převzala hodovní právo a neformálně na dva dny i vládu nad Božicemi. Obřad proběhl po osmé hodině ranní v kostele sv. Petra a Pavla v Božicích (Českých Křídlovicích). Hodům požehnal P. Marek Orko Vácha a hodovní právo předal stárkům Petru Fialovi a Radce Fučíkové pan starosta Karel Hala.
První kroky hodovní chasy při zavádění pak tradičně vedly k domu pana starosty. Zde bylo připraveno pohoštění a nechyběl ani malý taneček stárka s manželkou pana starosty Renatou a stárkové Radky s panem starostou. Na novém asfaltovém povrchu se jim tancovalo určitě výborně.
Momentálně se blíží poledne, kde se aktuálně pohybuje hodovní chasa, netuším, ale asi to ještě bude někde v Českých Křídlovicích. Všichni pak si přáli, aby vydrželo dnešní počasí, byť prý náš meteorolog pan D. Trávníček prý varuje před možným večerním zhoršením počasí.
 Sám jsem po osmé večerní pocítil docela silný vítr a postupné ochlazování. Tanec, občerstvení a dobrá nálada to ale určitě spraví. Kapela Sabrinband měla odpich a šmrnc jako za starých dobrých časů. Víc než 350 návštěvníků a zábava až do čtyř hovoří jasně.
V neděli na 10 hodinu byla hodovní chasa na mši v kostele a odpoledne během fotbalového derby Božice - Křídlovice (od 14 hodin) se připravovala na své učinkování při nedělní taneční zábavě s kapelou Duo Dreams. Nedělní odpoledne zpestřila hlavně dětem i cukrová vata a skákací hrad. Hody 2013 jsou pomalu za námi a ti, kteří je drží, se již těší na Hody 2014.

                     Ladislav Nevrkla




















Žádné komentáře:

Okomentovat