středa 19. června 2013

Jak udržovat naše silnice?

SÚS Znojmo se snaží dostát svému názvu. A tak se v současné době k Božicím blíží technika, která pokosí metr vysokou trávu v příkopech (za mých mladých let to dělali cestáři kosou hned, jak to bylo potřeba) a asfalt tekoucí v tropických vedrech zasypou štěrkem.
A právě o to jde. Bylo dnes krátce po poledni, když se kolem hostince u Kudličků prohnalo silničářské auto a vysypalo s náramným prášením várku štěrku v zatáčce u tohoto hostince! Měli bychom se radovat, že se udržuje tato silnice, ale ta radost není úplně upřímná. Možná se dneska podaří zajezdit štěrk bez větších problémů do tekoucího asfaltu. Pokud ne, čeká nás pár dní prášení, jelikož těžká vozidla si to z kopce pustí a nehledí. Dneska hleděli, protože si za a) všimli, že je to čerstvě posypáno, za b) viděli, že si to fotím. Jinak ale šel prach až dovnitř hostince, kde se v předsíni točí zmrzlina a dále už je barpult a posezení. O návštěvnících sedících na zahrádce nemluvě. Viděl jsem však, že se prach ze štěrku žene i naší ulicí Na Rafandě a že tedy i my máme z takové opravy radost. A to manželka včera umývala okna.
Vím, že je to dobře míněné, ale nestálo by spíš za to, konečně už jednou ten úsek od Jednoty k sýpce opravit pořádně, než takhle falešně. Co říkáte na Správě a údržbě silnic?

                                            Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Práší to ještě dneska.... Přitom u Mackovic jsem ráno potkal vůz s "asfaltovací rourou". Tam to jde, v Božicích se nasype štěrk. A ta třiceticentimetrová vrstva u Vachalíka, to je taky dílo!Co dodat?(lan)

    OdpovědětVymazat