sobota 22. června 2013

Fotohádanka: A znovu do "zlatých padesátých"

I dnešní fotohádankou se vrátíme do dob, které začínají být velké části božických občanů hodně vzdálené. Děti na fotografii jsou již seniory a takovéto snímky je vracejí do šťastných dob dětství, dnešní děti asi ani nepoznají, která z božických nebo křídlovických ulic by to mohla být.
Přesto základní indicie jsou jasné a především ti, kteří v této ulic dnes bydlí, by neměli mít s poznáním problém.
                 Ladislav Nevrkla

Na potvrzení správné odpovědi přidávám do článku letecký pohled na ono místo. Dívám se, že "mapy google" by měly častěji aktualizovat svoje snímky. Určitě poznáte, co se v reálu změnilo, co už je zase jinak. (lan)

4 komentáře:

  1. To ať mi nikdo neříká, že nepozná, která ulice takhle vypadala kolem roku 1955 ... Zase napovím: ulice se nachází v Českých Křídlovicích. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. ...není to ulice směrem ke hřbitovu?

    OdpovědětVymazat
  3. Pohled na Zezulákovo vpravo a Vlkovo, Halovo atd ... vlevo. Jen na okraj: dnes jsem dostal zprávu, že ve věku 89 let zemřela v úterý v Mor. Budějovicích paní Marie Vlková, která v letech 1945 - 1957 bydlela právě ve zmíněném domě v Českých Křídlovicích. (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to opravdu cesta ke hřbitovu, kde kdysi opravdu bydleli vlevo Kučerovi Vlkovi, Halovi, dále byly zahrady, Fabík, Švancarovi, Procházkovi, Žižkovi, Stupalovi (dům, který vyhořel), na druhé straně Zezulákovi, Egnerovi, ulička, Sedlákovi, Fruhwirtovi (před tím Slámovi) a Koláčkovi. A ty děti, to je naše nerozlučitelná parta. I když jsme toho moc k hraní neměly, byly jsme přesto spokojeny. Vše už je však jenom vzpomínka, ale stále krásná, ale hlavně nezapomenutelná. (me)

    OdpovědětVymazat