sobota 29. června 2013

Hodovní fotbaly (už i s nedělním videem)

Tradičně dva hodovní fotbaly můžou návštěvníci shlédnout během tradičních božických hodů. Letos se změnil soupeř božických fotbalistů a tak možná i diváků bylo o něco víc než v letech minulých.
Sobotní zápas:
Božice - Spojené síly Vinaři Lechovice, Jatka Borotice a jejich přátelé 7:4 (2:2)
Na obou stranách se objevili nejen hráči neregistrovaní, ale i ti, kteří v různých dobách prošli oběma božickými týmy. Vzhledem k hodovní atmosféře se nehrál fotbal špičkový, ale přátelský, tak, aby nedošlo ke zranění a aby rozhodčí Martin Zedníček nemusel řešit složité situace. I přesto se v první půli, kterou jsem shlédl, kopali dvě penalty, na každou bránu jedna. Obě skončily za zády gólmanů Davida Mareše a Laby. Asi nejhezčí branku, kterou jsem viděl, dal po centru Pacíka Tomáš Rauš brzy po zahájení druhé půle. Náskok "Božických" postupně narostl do konečné podoby. Jak mi sdělil můj zdroj informací, chytil David i penaltu.
Fotografování týmů jsme provedli po skončení přestávky a sami vidíte, že hráčů se v průběhu zápasu vystřídalo dost. Vyčerpáním proto asi nepadl nikdo, ale kolena bolela hodně ...
Lze důvodně předpokládat, že se s řadou tváří setkáme i v nedělním derby Božice - České Křídlovice. Zápas začíná ve 14 hodin.

Nedělní zápas:
Božice - České Křídlovice 5:5 (4:1)
Ze zápasu jsem viděl pouze část druhé půle a tak doufám, že skončil uvedenou plichtou. Slušelo by se to. Za oba mančafty nastoupila řada renomovaných fotbalistů, o půlce se kvůli tomu vedla chvilková diskuze, ale v obecné rovině si myslím, že na hody má právo si zahrát každý, kdo má chuť, a ten, kdo to hraje normálně na úrovni, soutěžně, musí ze svých pozic trochu slevit. A tak tomu bylo i ve druhém poločasu tohoto zápasu.
K zápasu přikládám jedinou fotku a bude součástí videa z hodů. Tam se mrkněte. Video bude do konce týdne.

      Ladislav Nevrkla






2 komentáře:

  1. Pozvánka na Fotbalový turnaj na Škarkovce: Turnaj se koná stejně jako vloni s osmi týmy v sobotu 3.8.2013 od 9 hodin. Občerstvení a dobrá nálada zajištěny.

    OdpovědětVymazat
  2. K článkům o hodech jsme přidali autentická videa - ze sobotního zavádění a zábavy a z nedělního derby Božice - České Křídlovice. Tak hezké zážitky! (lan)

    OdpovědětVymazat