úterý 18. června 2013

Rozhledny jižní Moravy 38: Na kopci na hranici krajů

Zdravím všechny příznivce turistiky a všechny obdivovatele rozhleden! Po delší době budeme pokračovat v hádání o našich moravských rozhlednách. Dnes tedy předkládám čtyři snímky a vaším úkolem je poznat rozhlednu a určit místo, kde stojí.
Jako nápovědu uvádím tyto údaje. Rozhledna stojí v nadmořské výšce 464 m, je vysoká 7 metrů a vyhlídkový ochoz je ve výšce 5 metrů. Větší výšky netřeba, protože stojí na dosti vysokém kopci a výhled je zde výborný, i když pouze v úhlu 180 °, jak je patrno i ze snímků. V dálce vidíte známý železniční most a rozhledna stojí téměř na hranici našeho kraje s krajem Vysočina. Myslím, že více není třeba co dodávat, jistě hravě uhodnete.
                                                                                                         -hic-





4 komentáře:

  1. Tak to bude chtít nápovědu. Podle kopců a lesů to je Vysočina. Nejsem si jist, jak moc v tu stranu cestujeme. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobře tedy, napovím, ten železniční most ,který je vidět v dálce, se nachází na dvoukolejné trati asi 5 km od Tišnova směrem k zastávce Dolní Loučky. K rozhledně se dá dojít z vlakové zastávky Štěpánovice a ta leží na tak zvané Staré Tišnovce , tedy na trati z Tišnova do Žďáru nad Sázavou přes Věžnou . Dále napovím, že nedaleko je ještě jedna podobná dřevěná rozhledna. -hic-

    OdpovědětVymazat
  3. Je to rozhledna Křivoš u silnice z Tišnova do Kalů a železniční most je most Míru v obci Dolní Loučky, nad říčkou Libochůvkou.

    OdpovědětVymazat
  4. Věřím, že je to správně :-)! A zdravím řešitele. (lan)

    OdpovědětVymazat