sobota 15. června 2013

Fotbal: Moc jsme chtěli, ale prostě to nešlo (akt.15.6.2013)

OP: Božice - Miroslav B 1:4 (0:3)
Moc jsme chtěli, ale prostě to nešlo. Srazila nás branka z první akce v první minutě. Naši na co sáhli, to se nedařilo dovést do úspěšného konce. Postupně jsme inkasovali další branky, snížili jsme až za stavu 0:4 pěknou trefou Slávy Urbana k tyči.
Podle Zpravodaje OFS: Božice-Miroslav B 1:4 (0:3). Domácím se zápas nevydařil, svůj den neměl ani brankář. Rozhodnutí padlo už do
přestávky, když hosté z mála příležitostí využili maximum. Dvojnásobným střelcem byl Obořil, jednou skóroval Blažek a Dvořák. Za domácí se z gólu radoval Vlastimil Urban.
Co je vlastně možné napsat o utkání, ve kterém by nám mělo jít o všechno, a my se musíme od první minuty dívat na trápení, hned v úvodu navíc označkované laciným gólem? Je zbytečné vyčítat něco těm, kteří nastoupili na hřiště. Samozřejmě, že oni moc chtěli. Spíš je smutný pohled na ty, kteří by mohli a na trávníků je nevidíme. Malicherné důvody nejsou omluvou. Božice ve své historii zažily několik takových vln, kdy po eufórii nenastala stabilizace a dokonce možná i vzestup, ale opět jsme se o krůček přiblížili pobytu nad propastí. Ještě nám zbývají dvě kola ...
Nastoupili jsme v této sestavě: Jaroslav Lukáč - Roman Šebela, Lukáš Machač, Zdeněk Chrenovský - David Švejdík - Martin Zedníček, Jiří Pichanič, Jan Kudlička, Aleš Žák - Jan Szabó, Michal Topolčan. Na lavičce: Marian Vávra a Vlastimil Urban.
Hosté z Miroslavi nastoupili v této sestavě: Jaroslav Herold - Jan Obořil, Josef Kosec, Kamil Golčiter, Jan Dvořák, Vojtěch Sulík, Pavel Morong, Marek Blažek, Jiří Voldán, Martin Janíček, Jan Brveník. Náhradníci: Marek Priml (střídal) a Lukáš Sklenský.

Ještě jsem neměl ani dopsané sestavy obou týmů a při pohledu na plac se nejen mě naskytl apokalyptický obraz hrůzy: Nejméně dva naši na levé straně se svým mátožným pohybem nechali obejít miroslavským útočníkem, ani Jara nějak nepřečetl dobře hru, najednou byli dva hosté před naší bránou a nezaváhali. Nevěřícně jsme kroutili hlavami. S takovým začátkem jsme nepočítali ani v nejhorším snu. Pět minut jsme zůstali jako opaření: "My vůbec nehrajem!" a prohráváme 0:1!
Typickým obrázkem pro celé utkání byla situace v 6´-8´. Honza posílá Míšovi, ale Míšův centr míří do ztracena. Opět se dostáváme k balónu, opět Honza, jeho centr odvrací obránce hlavou. A do třetice Honza ... Martin vybojoval roh, kope Džamp, přetažený centr na zadní tyč, tam nikdo z našich (Honza Sz. šel centru vstříc).
Pár slov o našich šancích: 9´ - dobrá přízemní střela Michala k tyči, gólman nejistě sráží na roh. 19´- Alešova pěkná střela, už už ji tam vidíme - ale tyč!!! Hned na to Džampova bomba levačkou pod břevno, gólman vyráží nad. Roh kope Honza a Míšova hlavička šla vedle. Ve 20´ začínáme konečně hrát a Honzovu střelu vytáhl gólman opět nad branku (Honza si měl raději narazit s Pichym). Konečně začíná kopat rohy Honza K., ale hlavička Honzy Sz. je slabá.
Mezitím se ukázali i hosté - ve 12´ a 13´ se dvakrát blýskl Jara v brance, podruhé zázračně vyrazil pěknou střelu nohou! V 25´ kopou hosté roh, centr jim sedl přesně na hlavu - a my prohráváme 0:2! Studená sprcha ve chvíli, kdy jsme nabírali dech. Jsme úplně zmražení. Bohužel to není všechno. Ve 28´pálí hosté na naši branku, Jara vyráží míč nad sebe, ale tak nešťastně, že mu míč padá na záda a od nich se odráží do naší brány potřetí - 0:3! Házíme ručník do ringu!!! Ještě k tomu se při zpracování míče zraní Míša a v 31´ ho střídá Sláva.
"Pojďme na ně z boku!" "Po zemi!" Takové pokyny míří k našim, místo toho posílá Machy vysoký pozdrav hostujícímu gólmanovi. Faulován je Sláva, brzy poté Džamp. Jeho střelu gólman vyrazil, ale Honzovi Sz. se ji nepodařilo hlavou umístit do sítě. Získali jsme pouze roh a ty nám v dnešním utkání vůbec nešly. Gól do šatny jsme bohužel nedali. Ani Pichy, ani Džamp.
Do 2.p. jde do hry Marian místo Zdeňka a hrajeme na tři útočníky, s Džampem ve středu útoku. Přece jenom hrajeme. Naše střely jsou tvrdé, ale neúčinné  (Džamp, opět Džamp, Pichy). V 55´ se o pěknou akci zasloužil Marian, ale nakonec se v kličkách zamotal. V 58´ poslal Honza do šance martina, ale ten přestřelil. "Taková pěkná akce, ale to zakončení ...! Motáme se ve vápně a nic. Občas faul na našeho hráče. V 64´ se proháčkoval až před brankáře Ramon, ale jeho střelu gólman kryl. Další ostudná minuta je před námi. Jara vyrazil míč stylem jako by byl oslněný (přitom měl slunko v zádech) a míč srazil přímo k nohám útočníka. Ten neváhal ani vteřinu a zvýšil náskok Miroslavi na hrozivých 0:4.
Bezradně pálíme vysokými střelami, které neznamenají žádné nebezpečí, Džamp kope do zdi a Slávovu střelu gólman vyrazil. Běží 72´, útočíme, u míče je Sláva, pálí přesně k tyči a my dáváme první gól a snižujeme na 1:4. Konečně! Další pěknou akci předvádíme v 74´. Pichy nahráváme Martinovi, ten potáhne a střílí. Míč je v síti, ale prý stál Martin v ofsajdu. S tím nic nenaděláme. "Střílejte dřív, nebo to dejte před bránu!" Opět se marně pokoušíme zleva. Džamp je faulován v 81´ a  sám je exekutorem přímého kopu. Míč lízl tyč, ale vnější! Škoda. Moc takových příležitostí už nebude. Za celý zápas jsme si nemohli ani zakřičet, naši nám k tomu nedali pořádnou příležitost. Konečně pěkný centr zprava. Vrháme vše do útoku a hosté jdou do brejku. Ramon zastavuje útočníka před vápnem nedovoleně zezadu a následuje v 88´ červená karta! Dohráváme s depkou.
Při ohlédnutí za celým zápasem je třeba konstatovat, že nejlepším mužem na trávníku byl rozhodčí Jiří Peřinka ml. Jeho výkon byl bezchybný.

V předzápase porazili žáci Božic Únanov 6:0 třemi brankami Kamila Hanzala, dvě přidal Adam Vařeka a jednu dal Karel Vávra.

Přípravky:
Hatě-Božice 7:3 (3:2) Naše branky: Fučík, Köver Lukáš 2, Šatov-Božice 1:3 (0:1), Mihalko – Köver Lukáš 2, Kapaňa.

            (lan)

6 komentářů:

  1. a jeeeeeeeeee !!! co jste zase delali chlapi ?

    OdpovědětVymazat
  2. prý stál v ofsajdu= jasný ofsajd, byl tam celou akci. Začněte stavět na mladých, staří se jen hádaj

    OdpovědětVymazat
  3. hádáte se nesmysleně o tom ofsajdu, já v ofsajdu nestál ale to jak jsem vystřelil a tu střelu do brány doškrábl Honza S. tomu byl pískanej ofsajd ještě jsem se ptal rozhodčího... Zedňa PS: podepisujte se aspon...

    OdpovědětVymazat
  4. Martine, dík za upřesnění. Nejsem ani děd vševěd, ani rys ostrovid! Komentuju, co vidím i co slyším od lidí kolem sebe nebo po zápase. My jsme viděli tvůj pěkný tah a pak branku, že to doškrábl Honza Sz., to jsme nějak neviděli, byla to akce na straně od tribuny! Ale bylo škoda, že tam nějaká taková branka nepadla, vrátila by nás do hry. Ta "tvoje" přišla 3´ po naší první brance a my jsme něco takového potřebovali. Ale to vy jako hráči víte líp než já! (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. To si možná někdo přeje!!!!!

    OdpovědětVymazat