středa 12. června 2013

Možná používáte lahůdku i z božických vinic

Nevím to jistě, ale možné to samozřejmě je. Na trhu se objevila novinka, která je v mnoha směrech netradiční, inovativní a každopádně mnohostranně využitelná. Jedná se o olej z hroznových jader, který v Soukupově mlýně naproti známé tvrze (zámečku) vyrábí Agro Boskovštejn, s.r.o.
Hroznová jadérka se získávají z tzv. matoliny šetrným mechanickým způsobem. Tato jadérka se usuší, vyčistí, rozdrtí a pod vysokým tlakem se z nich za studena vylisuje hroznový olej. Takto vyrobený olej je 100% extra panenský, bez jakýchkoliv příměsí a konzervantů.
Všechny vlastnosti a využití nelze na malé ploše vyjmenovat, ale zaujalo mě, že snižuje riziko trombózy a je velmi účinný v prevenci srdečních onemocnění. Pokud jsou jadérka z červených hroznů má i protirakovinné účinky, zpomaluje Alzheimera, ovlivňuje i množství cholesterolu v krvi. Doporučuje se užívat 2x denně 1-2 lžičky oleje, jenž má nejprve hedvábnou máslovou chuť, která přechází do oříškových a vinných tónů.
Využití hroznového oleje v kuchyni je naprosto všestranné. Vzhledem k tomu, že k výrobě 1 litru oleje potřebujeme 50 kg hroznových jadérek, které získáme ze dvou tun zralých hroznů z vinic na Znojemsku, je jasné, že tento olej bude spíše vítaným doplňkem naší kuchyně či lékárny. Přesto stojí určitě za to, vyzkoušet jeho účinky. A návštěva jedné z nejmalebnějších vesnic na Znojemsku, Boskovštejna, taky určitě stojí za to.
Více informací získáte na http://www.agrob.cz/.
            (lan)

1 komentář:

  1. NENÍ TO ŽÁDNÁ NOVINKA, JIŽ DVA ROKY TO DOMA POUŽÍVÁM, VYRÁBÍ TO JIŽ I ZNOVÍM ZNOJMO

    OdpovědětVymazat