sobota 22. června 2013

Nová škola slaví 50. Už je tu půl století!

V Božicích je měřítkem starý - mladý to, jestli dotyčný chodil ještě do staré školy, nebo už do nové. Shodou okolností měli na první letní den, do něhož jsou soustředěny všechny hlavní slavnostní akce pořádané ZŠ a MŠ Božice k 50. výročí otevření nové školní budovy, sraz absolventi ročníku 1946, kteří se do nové školní budovy těšili, kteří viděli, jak se staví, ale nakonec se sami toho slavnostního aktu ani jako deváťáci nedočkali.
Mohli si tak současnou podobu nové školní budovy prohlédnout při Dni otevřených dveří od 15 do 16 h a pak od 17 h shlédnout školní program prokládaný slovy současného ředitele školy Mgr. Jana Peterky informacemi a zajímavostmi, které se celého padesátiletí týkaly. Promítaly se staré fotografie tříd i s učiteli a tak zaznívaly i takové povzdechy jako třeba: "Jé, ten mě učil!", nebo zase podiv: "Ten tady taky učil?" (To třeba na adresu pana učitele Strádala).
Den otevřených dveří jsem navštívil, fotografie a možná pár slov ze školní akademie mám přislíbené. Každopádně jsou tyto malé slavnosti za námi a školáci i pracovníci školy se již těší na pátek, kdy se uzavře desetiměsíční školní koloběh a rozdáním vysvědčení si školní budova na dva měsíce oddechne od dětských hlasů. nikoliv však od pracovního ruchu. Tak už to ve škole chodí, že se koncem června uzavře jedna etapa jejího života a vzápětí se již začne připravovat nový školní rok a v životě božické školy se načne její další padesátka.

                      Ladislav Nevrkla



Největší proměnou prošla učebna fyziky a chemie



A novější jsou podkrovní prostory



Žádné komentáře:

Okomentovat