pátek 28. června 2013

Nové křídlovické silnice

Chtěl jsem začít toto povídání lokalizováním této českokřídlovické ulice, ale nejsem si jist, jak ji pojmenovat. Popravdě řečeno to tam ani pořádně neznám a tak bych se ani neodvážil nějaký název vymýšlet. Spíš přivítám, když mi občané, kteří po celé délce - tak, jak je zachycená na fotografiích - napíší, jak by si ji pojmenovali. Oni tam bydlí a oni mají největší právo podat návrh.
Já jsem si ji jel prohlédnout a vyfotit na základě upozornění právě jednoho z těch, kteří tam mají svůj rodinný dům. Tento občan byl velmi spokojen s čerstvě položeným asfaltovým povrchem a spíš jsme diskutovali o tom, že by doopravdy stálo za to, aby se urychleně rozhodlo o položení obrubníků po obou dvou stranách. V určitých úsecích komunikace totiž obrubníky jsou a tak je ještě víc patrné, jak by to celkové funkčnosti, trvanlivosti a - co si budem povídat - i celkovému  vzhledu ulice prospělo. Jsem jeden z těch, který by se velmi přimlouval, aby rada a posléze zastupitelstvo navrhli a schválili dokončení oprav všech komunikací jejich "zarámováním" do obrubníků. Jinak, ať se na mě nikdo nezlobí, bude tato investice polovičatá a velmi rychle dopadne špatně.
Přivítám jakýkoliv názor k výše uvedeným "nástřelům" - pojmenování ulice, vložení nového asfaltového povrchu do obrubníků i jakoukoliv jinou připomínku. Tyto stránky jsou fórem božických a křídlovických občanů, jinou funkci si nenárokuji. Ti, kteří se mnou spolupracují, tak to myslím dobře vědí.

             Ladislav Nevrkla





5 komentářů:

  1. A kdy se dočkáme nové silnice naproti kapličce?

    OdpovědětVymazat
  2. No, kdyby to bylo třeba v roce 1953, tak už byste ji měli - minimálně takovou, jakou je ta k Panskému domu (do roku 1950 bývalé božické radnici, dnes zdravotnímu středisku). Víte proč!? (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. nevím, ale za stejnou cestu jako je ke zdravotnímu středisku bych byl neskutečnĕ šťastný... proč všechny cesty v božicích jsou po výstavbĕ kanalizace opraveny a jen ta naše ne? je k tomu nĕjaké rozumné vysvĕtlení?

    OdpovědětVymazat
  4. na silnici od kapličky a chodník ke schodům kolem hl. silnice naproti Jednotě se chystá projekt, dočkáte se. P.K.

    OdpovědětVymazat
  5. A bavíme se tu v řádech měsíců nebo let? Nějaký předběžný termín kdy by se mohlo začít?

    OdpovědětVymazat