pondělí 3. června 2013

Fotbal: Takovou nálož jsme si nezasloužili!!!

Nový členský průkaz FAČR
Do Přímětic jsme odjížděli se smíšenými pocity. Na jedné straně odhodlaně a s vědomím důležitosti zápasu, na druhé straně s vědomím absence několika hráčů základní sestavy. Nakonec se ukázalo, že v uplakaném dni nám nepřeje ani štěstěna.
Hostan OP: Přímětice - Božice 6:1 (3:1)
Zápas začal ve svižném tempu. Nejdřív kopali roh domácí, brzy nato poslal Pichy dopředu Slávu a ten získal roh pro nás. Běží 4´ a my se znovu a znovu vrháme do útoků - faul na Zdeňka, rozehrávka Pichy - Míša, dlouhý centr Machy, v 7´ faul na Honzu.
11´- neustáli jsme nátlakovou akci domácích, nebyl nikdo z našich, kdo by míč zasáhl a vykopl z brankoviště, takže domácí "natřikrát" proměnili svou příležitost ve vedoucí gól (v tom bylo i břevno, míč i hráči skákali na čáře) - 1:0
12´- přímák kope Džamp, 14´- pálí Marian, teč a roh. "Vyrovnáme," povzbuzují naši fanoušci. Kope Džamp (vše se dneska kopal bylo pěkně kopnuté, ale až na penaltu byl gólman vždy na místě) - gólman vyboxoval do pole a tam od nás nikdo.
V 17´měl domácí Honza Kubíček loženku, ale přestřelil. Náš Jirka Kubíček, jeho brácha, zápas kvůli zranění jenom shlížel! Chyběl nám.
19´- opět kope z přímáku za půlkou Džamp, opět pěkně, ale pro vysokého gólmana domácích to byla malina. V 21´jsme málem inkasovali ("Tam to musíme přerušit, Mari!"), naštěstí byl odmávnut ofsajd.. Domácí nás přitlačili - kopou roh a za chvíli mají opět šanci.
24´- dalekonosná bomba kapitána Pichyho - těsně minula cíl. "Dobrá, dobrá!" sklízí potlesk. 25´- náš roh, opět technicky Džamp, opět vyboxováno. Jak přes kopírák: pěkné, ale neúčinné!
27´- opět v tlaku domácí, dvakrát faulujeme, Marian odvrací přes střed! Bacha! Opět kope Džamp standardku, opět dobrá střela, škoda, že ji někdo nelízl. V 30´ máme už dvě žluté - Machy za řeči, Čudl za faul.
32´- sporně uznaný roh domácích - centr - oni do toho (na rozdíl od nás) jdou, natlačí se do branky a v nastalém zmatku zvyšují na 2:0
33´- faul na Džampa, kope Džamp - my se jenom díváme, do centru nikdo nejde. Faul na Míšu - z asi 30 m kope zase Džamp, gólman je na místě.
35´- naši se dožadovali ofsajdu, pomezní B. Jenerál blahosklonně ukázal "hrajte", tak domácí hráli a zvýšili na hrozivých  3:0. Tento moment nás srazil do kolen. Cítili jsme křivdu, což někteří naši (i diváci) dávali najevo, zvlášť náš bývalý pracovní kolega pomezního byl silně zklamán tímto výrokem.
Přitom hrajeme celou dobu dobře, máme šance, tak jak jsem popsal dosavadní průběh utkání.
Ale nevzdáváme to a snažíme se ještě do poločasu něco s výsledkem udělat. 40´- uvolnil se Džamp, opět pěkná střela, opět těsně mimo, následuje naše moc pěkná akce, ale nezakončená. Škoda.
42´- Jara v brance zachraňuje. Ještěže tak. Je ošetřován Džamp - při centru  se sťukl hlavou se soupeřem. "Šel poprvé do hlavy a hned to málem skončilo špatně.". 44´- pěkná kombinace Aleš - Honza, Honza se uvolňuje, pálí - bohužel vysoko i mimo!
45´- Sláva v tahu, zasekl si to a domácí obránce ve skluzu zasahuje míč rukou od těla - jasná penalta. Staví si ji Džamp - bezpečně, tvrdou střelou podél brankáře - snižujeme "do šatny" na 3:1
Do 2. půlku vstupujeme bojovně a jsme vidět. 49´- Míša, Pichy - "běž blíž! Kopeš to z kroku!"
"Jééééééé!" zahučeli domácí, to když míč skákal po naší horní síti.
57´- faul na Džampa na půlce nebyl posouzen jako faul a trojice domácích útočníků v brejku Jaru vyšachovala - 4:1. Začali jsme hrát a dostali jsme takový blbý gól! Domácí Kubíček opět "zajel" do Jary a opět bez karty. V 62´ střídá vyčerpaného Slávu Roman Šob. V 64´ fauloval Machy u praporku, VPK odvrací hlavou Džamp. A útočíme: "Tahej to!" - Džamp, Martin - oba vysoko nad - "Po zemi to k...a tlačte!".  Útok domácích - to nemohlo vyjít, útok náš, ale "na vysoký balón byl malej chlap".
73´- Aleš se nádherně uvolnil a orazítkoval tyč domácích!!!!
73´- viditelný ofsajd (domácí hráč tečl míč směřující na volného útočníka, který byl na naší půlce - byl ale už za naším hráčem - rozhodčí Jenerál opět nic!!! - přímětický útočník jde sám a zvyšuje na 5:1. "Jedeš na fotbal a seš kvůli takovýmu rozhodčímu znechucenej!"
76´- Jara vytáhl šanci domácích na tyč!
76´- kopeme roh - Džamp - břevno!!!
79´- náš útok zakončuje výborně Džamp - opět zvoní tyč!!! "Ty máš dneska smůlu, Džapi!"
85´- náš faul u rohového praporku - domácí hlavička - další hlavička a - 6:1! Kdyby Honza nezůstal u rohového praporku ...
88´- prý faul Martina - domácí orazítkovali tyč!
90´- poslední šance - Roman z otočky pěkně ale těsně kolem levého růžku soupeřovy branky.

Tak tolik dneska telegraficky. Naši bojovali, nic nedali zadarmo, domácí - i za přispění nepřesných výroků sudích - dávali branky. I když to z popisu asi není patrné, byli fotbalovější a hlavně měli ve svých řadách zkušené hráče, kteří jejich hru uklidnili, prakticky nechybovali vzadu a rozesílali míče na svá útočná tykadla.

Naše sestava:  Jara Lukáč - Marian Vávra, Lukáš Machač, Zdeněk Chrenovský - David Švejdík - Aleš Žák, Honza Kudlička, Jiří Pichanič, Martin Zedníček - Michal Topolčan, Sláva Urban. Střídal Roman Šob. Trenér Viktor Luskač.
             Ladislav Nevrkla
 (lan)

5 komentářů:

  1. je zabalte to ve trojce se vam bude hrat lip :D :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nebude ...!!! Komu není jasný proč hrajeme okres tak je to těžký vysvětlovat. Kopat čtverku (trojkou proletíme první sezonu) není žádná sláva. Taky je jasný že se v Božicích v případě sestupu žádný béčko obnovovat nebude není proč protože už tady bude! Chápete vy všichni co mudrujete že je tady cizí trenér cizí hráči a že hrajeme blbě...????

    OdpovědětVymazat
  3. když se postupovalo před pár lety do okresu, to jsme byli borci. Ale jakmile se nedaří, ukáže se pravá tvář božických "fanouškú" Děkuju našim skalním příznivcúm za podporu a anonymové, kteří nam přejí sestup do trojky, ať raději sedí doma na pr.... a negativně mluví na své manželky a děti. A ani bych se nedivil, kdyby některý anonym byl náš bývalý nebo dokonce současný hráč. Taková je tady situace, takže se chlapci chyťte za rypáky a dejte do toho přistupu božicky srdíčko a božickou krev...... NAZDAR (Michal Topolčan)

    OdpovědětVymazat
  4. Hlavne ze ma kazdej v Ácku plnou hubu kecu a skutek utek ;) hosi pojdme hrat fotbal srdcem a ne koulema !!!!! drzkovat umi kazdej ale kdyz na to prijde tak si ani tkanicky u bot neumi zavazat !

    OdpovědětVymazat